Ο Δήμος Περάματος συνεχίζει να στηρίζει την τέχνη, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της

parastash perama

Πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Σε μια δύσκολη και απαιτητική περίοδο, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2021 συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης του Περάματος και κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα.

theatro skion perama

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν θεατρικές, μουσικοχορευτικές και παιδικές παραστάσεις, συναυλίες και θέατρο Σκιών. Πλήθος γνωστών καλλιτεχνών, όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Ορφέας Περίδης, έδωσαν το παρών σε ένα πολιτιστικό φεστιβάλ που αφήνει πια ανεξίτηλο το αποτύπωμά του.

mikis theodorakis theatro

Υπενθυμίζεται πώς μέχρι τις 19 Νοεμβρίου παραμένει ανοιχτή για το κοινό κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00 η έκθεση «Πράσινο Πέρα(σ)μα» στο ανακαινισμένο «Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών» (Λ. Δημοκρατίας & Μ. Κιουρί (πλησίον του ΕΠΑΛ) Ν. Ικόνιο).

Παράλληλα, σχεδιάζονται και προγραμματίζονται από το Τμήμα Πολιτισμού οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Περάματος, που αναμένεται αυτή τη χρονιά να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

synavlia perama

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Η απήχηση των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων ήταν μεγάλη και η προσέλευση των πολιτών μας έδειξε πως έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα είναι έντονη η επιθυμία όλων για ψυχαγωγία.

Οι θεατρικές παραστάσεις και οι σημαντικές συναυλίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών καλλιτεχνικών ειδών, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ελκυστικό για το κοινό.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος έχει ως ύψιστη προτεραιότητα της τον πολιτισμό και την πρόσβαση όλων σε αυτό το αγαθό και γι’ αυτό θεωρήσαμε ως αυτονόητο να διασφαλίσουμε την δωρεάν παρακολούθηση όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Με το φετινό φεστιβάλ ανεβάσαμε τον πήχη πολύ ψηλά και πρόθεση μας είναι κάθε χρόνο να αναβαθμίζεται και να εμπλουτίζεται. Το ίδιο ισχύει και με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν κι αυτή τη χρονιά όμορφες δράσεις και εκπλήξεις σε υγειονομικές συνθήκες που ελπίζουμε να είναι καλύτερες σε σχέση με πέρσι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Περάματος για την διοργάνωση, αλλά φυσικά και τους καλλιτέχνες και το κοινό που τίμησαν το φεστιβάλ με την παρουσία τους».

 

eep logo