Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά για την 28η Οκτωβρίου

28 october

"Έμπνευση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα"

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Μια επέτειος, που θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Μια μνήμη κι ένα χρέος, το χρέος μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας
Ας εμπνευστούμε από τη θυσία τους, ας αντλήσουμε θάρρος και δύναμη, για να διαφυλάξουμε στο ακέραιο την πολύτιμη κληρονομιά που μας άφησαν και με ενότητα, ομοψυχία, εθνική αξιοπρέπεια, σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες και πίστη στις δυνάμεις του Ελληνισμού να αντιμετωπίσουμε και τις προκλήσεις του σήμερα.
Τιμώντας την 28η Οκτωβρίου 1940, υψώνουμε με εθνική περηφάνια το σύμβολό μας, την ελληνική σημαία, για να τιμήσουμε το «ΟΧΙ» εκείνων των Ελλήνων, που δεν δίστασαν να προσφέρουν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία, κάνοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα να μιλά για τις αρετές, το μεγαλείο και την προσφορά τους.

eep logo