Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης

paidia lesxi anagnosis

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Όσα παιδιά αγαπούν τις βιβλιοπεριπέτειες δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης που ξεκινά για πρώτη φορά τη λειτουργία της στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Αρκαδίου 23) στις αρχές Νοεμβρίου. Άμεσα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και αντίστοιχη λέσχη στη δημοτική ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη.
Στόχος είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της γλωσσικής έκφρασης, καθώς η δημιουργική ανάγνωση ενισχύει τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών και βελτιώνει την πνευματική ποιότητα της καθημερινής τους ζωής. Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη υπάρχουν 7.600 τίτλοι παιδικών βιβλίων.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Οι δημοτικές βιβλιοθήκες επιτελούν ένα ουσιαστικό και γόνιμο έργο στην πόλη μας με σκοπό την πνευματική και αισθητική καλλιέργεια της τοπικής κοινωνίας. Η διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ο συνεχής εμπλουτισμός των τίτλων που φιλοξενούν, η μηχανοργάνωση του υλικού τους καθώς και η συμμετοχή τους σε σύγχρονα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια αποτελεσματική λειτουργία. Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλοντας μ’αυτό τον τρόπο στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τις αναβαθμισμένες παροχές των βιβλιοθηκών μας».

Με όχημα το βιβλίο, τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε ονειρεμένους κόσμους και θα εφοδιαστούν με νέες εμπειρίες. Η ένταξη βιωματικών δραστηριοτήτων όπως ζωγραφική-κατασκευές-θεατρικό παιχνίδι, θα συμβάλλει άμεσα στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών από τα παιδιά, κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά την υπευθυνότητά τους.
Την Παιδική Λέσχη οργανώνει και συντονίζει, εθελοντικά η εκπαιδευτικός Δέσποινα Λεωτσάκου.

Τι είναι μια Λέσχη Ανάγνωσης;
Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα ανθρώπων που έχουν συμφωνήσει να συναντιούνται σε τακτά διαστήματα (συνήθως μια φορά το μήνα) και να συζητούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού. Η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελείται ουσιαστικά από μια παρέα, με κοινό παρονομαστή και επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση. Λειτουργεί με απλό τρόπο αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα, ένας ευχάριστος και επικοδομητικός τρόπος για την ελεύθερη ώρα μας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται δυο φορές το μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00-12:30, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας (Αρκαδίου 23). Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 4936680.

eep logo