Ηλ.Σαλπέας: Να ενημερώνεται ελεύθερα ο λαός

salpeas ilias

Την άποψη ότι η ενυπόγραφη δημοσιογραφία πρέπει να μπορεί να ενημερώνει ελεύθερα τον λαό, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Ηλίας Σαλπέας. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που υποστηρίζει το ΚΚΕ στον δήμο Πειραιά παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο που άνοιξε με αφορμή την αποκάλυψη από το Portnet, ολόκληρης της Έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με τα πεπραγμένα στον δήμο Πειραιά την περίοδο 2003- 2012. Η δήλωση του Ηλία Σαλπέα έχει ως εξής: « Είναι πάρα πολύ σημαντικό η ενυπόγραφη δημοσιογραφία να μπορεί να ενημερώνει τον λαό ελεύθερα. Δεν θα αναφερθώ στην ηθική και δεοντολογία καθώς αυτά νομίζω ότι εννοούνται.

Σχετικά με την έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου, δεν ήταν σαφές προφανώς από την αρχή η εμπιστευτικότητα του κειμένου και αυτό οδήγησε αρκετά ειδησεογραφικά μέσα στην δημοσίευση μέρους ή, όπως το Portnet, ακόμα και ολόκληρης της έκθεσης.

Σίγουρα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί στο τι ανακοινώνουν δημόσια καθώς μπορεί να σπιλωθούν ονόματα τα οποία δεν έχουν καμία εμπλοκή. Όμως είναι εξίσου σημαντικό ο λαός να μπορεί να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στην δημόσια διοίκηση.

Ο λαός πρέπει να είναι κοντά στην δημόσια διοίκηση, μέσω των σωματείων που εκπροσωπούν τον κλάδο τους, και κοντά στα σωματεία αυτά συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις αλλά και στις διαδικασίες τους».