Ο Δήμαρχος Πειραιά σε σύσκεψη για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

sinantisi morali theodorikakou

Με επικεφαλής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, η οποία είχε ως αντικείμενο τους τρόπους εφαρμογής των νέων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. κ. Γ. Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μ. Καραμαλάκης, αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων από την εστίαση κ.α.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η συνδρομή των Δήμων στην αυστηρή εφαρμογή των νέων μέτρων στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά και την άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Συμμετείχα σήμερα στην ευρεία σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. κ. Γ. Μαρκόπουλο, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Μ. Καραμαλάκη και εκπροσώπους από τον χώρο της εστίασης, για την εφαρμογή των νέων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Από την πρώτη στιγμή που η τοπική αυτοδιοίκηση κλήθηκε να συμβάλει στο έργο της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά διενεργεί ελέγχους στην πόλη, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία είναι η καθ΄ ύλην αρμόδια για την τήρηση των μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερα πως μετά και την άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους και στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων, θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε στο έργο της ΕΛ.ΑΣ., με ελέγχους σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά και ανάλογα με το διαθέσιμο έμψυχο δυναμικό.

Για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Αντιθέτως, οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να λειτουργούμε με αίσθημα ατομικής ευθύνης, υπευθυνότητα και κοινωνική πειθαρχία, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κράτους και των αρμόδιων αρχών».

eep logo