Μπλόκο της Κοκκινιάς «40 μέρες μετά…»

ekdiloseis mploko kokkinias 40 meres meta

Συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις

Μια σειρά ανοιχτών επετειακών εκδηλώσεων για τους Εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κοκκινιάς «40 μέρες μετά…» διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με συναυλία των αποφοίτων Σχολής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία 17ης Αυγούστου ’44 (Οσίας Ξένης) με καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο της πόλης Γιώργο Ιωακειμίδη και τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων. Την ίδια μέρα, στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς, ο Βασίλης Λέκκας καθήλωσε το κοινό με την ερμηνεία του τιμώντας αυτόν τον ιστορικό χώρο και προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου με το εικαστικό θεατρικό δρώμενο «Η κάθοδος» από την Πνευματική Εστία Νίκαιας . Τα κείμενα είναι βασισμένα σε ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου. Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί το7ο Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών με τίτλο «Αντιστεκόμαστε με στίχους στη βία της εποχής». Έλληνες και ξένοι ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την προσέλευση έως και την αποχώρηση και σε όλους τους χώρους

  • Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς(Ηλιουπόλεως 102Α)
  • Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 8.00 μ.μ