Μήνυμα ΕΣΠ για την 28η Οκτωβρίου

elliniki simaia

O Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία του εορτασμού της ιστορικής εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί σύμβολο εθνικής μνήμης και δείκτη αναφοράς στην πορεία του ελληνικού έθνους.
Επιβεβαιώνει την πρόταξη του συλλογικού συμφέροντος και τη θέληση για αγώνες και θυσίες όταν διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας.
Ο εορτασμός της εμπεριέχει ένα πολύ σημαντικό δίδαγμα. Ο στόχος, όσο υψηλός ή όσο δύσκολος κι αν είναι, μπορεί να επιτευχθεί. Αρκεί να υπάρχει το σθένος, η θέληση και η πίστη.
Αποτελεί επίσης και μια ευκαιρία για να επικαιροποιήσουμε τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης, να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος, ώστε επιστρατεύοντας τις εθνικές δημιουργικές μας δυνάμεις, να ξαναδώσουμε στη χώρα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων της νεώτερης γενιάς.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς καλεί όλους τους συναδέλφους να υψώσουν ψηλά το εθνικό μας σύμβολο, την ελληνική σημαία, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που ήταν και παραμένουν στη ψυχή όλων των Ελλήνων.

eep logo