ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Αντιφασιστική πορεία το Σάββατο για την επέτειο Π.Φύσσα

fyssa colour

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά καλεί σε συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου:
"Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τη βίαιη ρατσιστική και εγκληματική δραστηριότητα των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, οι ναζί μπήκαν επιτέλους στην φυλακή, με τους δικαστές να επικυρώνουν τη λαϊκή ετυμηγορία.
Η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» που δρούσε υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να συντρίψουμε το αυγό του φιδιού, ιδιαίτερα όταν είναι φανερό πως πολιτικοί χώροι ενσωματώνουν στη ρητορική τους στοιχεία της ιδεολογικής ατζέντας της ναζιστικής οργάνωσης, γεγονός άκρως επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά συμμετέχει στις εκδηλώσεις και στις δράσεις στο πλαίσιο του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2021 (12-26 Σεπτεμβρίου), οι οποίες πραγματοποιούνται στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα έχει ως θεμέλιο την ισότητα, την ισονομία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, χωρίς διακρίσεις φύλου, χρώματος, θρησκείας.
Στο πρόγραμμα του φετινού Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη εντάσσονται εκθέσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, καθώς και η συναυλία στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων την Παρασκευή 17/9.
Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετάσχουν στην μεγάλη αντιφασιστική πορεία, ακριβώς 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στο Κερατσίνι (σημείο συγκέντρωσης Παύλου Φύσσα και Ξάνθου).