Ο Πειραιάς για Όλους για το γήπεδο προπόνησης των ερασιτεχνικών σωματείων στο ΣΕΦ

sef anothen

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Πειραιά

"Χωρίς καμιά ειδοποίηση έμειναν εκτός γηπέδου οι αθλητές των 12 πειραϊκών ποδοσφαιρικών σωματείων που προπονούνται στο ΣΕΦ. Στην είσοδο του γηπέδου τοποθετήθηκε μια ανυπόγραφη ανακοίνωση που ενημέρωνε: «ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ».

Ποιος πήρε μια τέτοια απόφαση -έστω και για 24 ώρες- και με ποιο δικαίωμα, τη στιγμή μάλιστα εντατικής προετοιμασίας των ομάδων;

Μετά τον ξεσηκωμό των σωματείων, αποκαλύφθηκε ότι το κατόρθωμα ανήκει προσωπικά στον κύριο Βουράκη, πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά, ο οποίος έδρασε χωρίς καμία ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού.

Η ανάθεση της διαχείρισης του γηπέδου στον ΟΠΑΝ, αντί να οδηγήσει σε μία ομαλότητα και σε ένα δίκαιο πρόγραμμα προπονήσεων των 12 ποδοσφαιρικών σωματείων στο ΣΕΦ, προκάλεσε ένα χάος και εν τέλει λουκέτο. Τα ίδια είχαν συμβεί προ μηνών και με τους αποκλεισμούς στις επιχορηγήσεις.

Για την ιστορία, στον Δήμο Πειραιά υπάρχουν 25 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) στην Α, Β και Γ ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ δύο από αυτά στη Γ Εθνική. Για όλα αυτά τα σωματεία υπάρχουν μόνο δύο προπονητήρια -στα Καμίνια και τον Άγιο Διονύση- και ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ, με συνέπεια οι περισσότεροι αγώνες τους να διεξάγονται σε δανεικά γήπεδα μακριά από τον Πειραιά. Ας είναι καλά οι δήμαρχοι της Νίκαιας-Ρέντη, του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της Καλλιθέας".

Η διοίκηση Μώραλη, με «ειδικούς» στα ποδοσφαιρικά, τελικά, το έκανε και εδώ μπάχαλο. Ούτε γήπεδα, ούτε προπονήσεις, ούτε επιχορηγήσεις του λαϊκού αθλητισμού. Στα επτά χρόνια, που διοικεί τον Δήμο, όχι μόνο δεν έχει σχεδιασμό για τη μεγάλη έλλειψη αθλητικών υποδομών, αλλά αποδεικνύεται και ανεπαρκής στη διαχείριση ενός στοιχειώδους εβδομαδιαίου προγράμματος προπονήσεων".

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ