Γ.Βουτσινάς: Αίτημα για ρύθμιση οφειλών ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ

voutsinas eep

Επιστολή του Προέδρου του ΕΕΠ στον υπουργό Εργασίας Κ.Χατζιδάκη

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ιωάννης Βουτσινάς, απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, με κοινοποίηση στον Διοικητή ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, σχετικά με την αναγκαιότητα Ρύθμισης Οφειλών Ν.4611/2019 για ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ανέφερε:

«Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων προσδιορισμού – επανυπολογισμού οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών – αυτοαπασχολουμένων.
Προϋπόθεση είναι η πιστοποίηση των οφειλετών στο ΚΕΑΟ-ΟΑΕΕ και ΚΕΑΟ-ΕΦΚΑ και η απόκτηση Αριθμού Μητρώου Οφειλέτη (ΑΜΟ).
Δυστυχώς, για πολλούς επαγγελματίες υπάρχουν πολλά προβλήματα (π.χ ο αριθμός Μητρώου φορέα δεν υπάρχει στο μητρώο οφειλετών ΚΕΑΟ ή εμφανίζονται πολλαπλοί αριθμοί μητρώου οφειλέτη) . Συνεπώς, χωρίς την σχετική πιστοποίηση χάνεται το δικαίωμα συμμετοχής τους στην διαδικασία υποβολής αιτήσεως και ολοκλήρωσης της ρύθμισης.
Αν λάβουμε δε υπόψιν ότι ο πρώην ασφαλιστικός φορέας Ο.Α.Ε.Ε. συμπεριλάμβανε και τους επαγγελματίες των πρώην Ταμείων ΤΕΒΕ,ΤΣΑ και Εμπόρων, είναι αντιληπτό ότι μεγάλο μέρος αυτής της τάξης των επαγγελματιών θα χάσει το δικαίωμα της ρύθμισης οφειλών, χωρίς να ευθύνεται, με πολύπλευρες αρνητικές επιδράσεις ποινικές, συνταξιοδοτικές και κοινωνικές.
Ζητάμε την άμεση παράταση της προθεσμίας υποβολής ρύθμισης του Ν.4611/2019 και ταυτόχρονα την πίεση του ΟΑΕΕ και του ΕΦΚΑ να συντομεύσουν την διαδικασία ολοκλήρωσης της πιστοποίησης οφειλών προς ΚΕΑΟ-ΟΑΕΕ και ΚΕΑΟ-ΕΦΚΑ, για όλους τους ασφαλισμένους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους.
Ευελπιστώντας στην θετική ανταπόκριση σας στο δίκαιο αίτημά μας».