«Ο Μανδραγόρας» στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Ρέντη

mandragoras afisa min

Από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις»

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις», που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής θα παρουσιάσει το έργο «Ο Μανδραγόρας» του Ν. Μακιαβέλι σε ελεύθερη απόδοση του Γιάννη Καλατζόπουλου, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Αγ.Ι. Ρέντη (Νάξου και Σταυράκη) στις 8.30 μ.μ. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 14ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

mandragoras afisa

Λίγα λόγια για το έργο

Ο μανδραγόρας, το φυτό με τη σαρκώδη και διχαλωτή ρίζα, που έχει σχήμα ανθρώπινο και στο Μεσαίωνα του απέδιδαν αφροδισιακές ιδιότητες, ενέπνευσε ένα ρεαλιστή και αμείλικτο πολιτικό, τον Νικολό Μακιαβέλι, να γίνει και θεατρικός συγγραφέας. Το 1518 ο Μακιαβέλι γράφει ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου που θεωρείται, όχι άδικα, η πιο άρτια κωμωδία ηθών του ευρωπαϊκού θεάτρου.
Στην κωμωδία αυτή ο Μακιαβέλι, ο πολιτικός των μηχανορραφιών και του κυνισμού, πέντε μόλις χρόνια μετά το περίφημο πολιτικό του έργο «Ο Ηγεμών», στηλιτεύει αμείλικτα την υποκριτική ηθική, τις άνομες δοσοληψίες, τις πολιτικές ραδιουργίες, την υποδούλωση του ανθρώπου στο χρήμα και τη χρησιμοποίηση ανέντιμων μέσων για να επιτευχθούν ανέντιμοι σκοποί. Και όλα αυτά μέσα από σπαρταριστές φαρσικές καταστάσεις, αλλεπάλληλες κωμικές ανατροπές και απρόβλεπτες συγκρούσεις: Ένας επαγγελματίας κομπιναδόρος, ένας επίορκος καθολικός ιερέας, ένας δαιμόνιος υπηρέτης και μια αχαλίνωτη πεθερά στήνουν μια απίστευτη πλεκτάνη προκειμένου να πεισθεί ένας ηλικιωμένος και εύπιστος νομοδιδάσκαλος να οδηγήσει με τη θέλησή του τη νέα, όμορφη αλλά και πιστή σύζυγό του στο κρεβάτι του επίδοξου εραστή της.

Το έργο σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Ναρλής, τα σκηνικά -κοστούμια είναι της Λίνας Παγώνη και τη μουσική γράφει ο Γιάννης Θεοδώρου. Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι : Άννα Λυμπεράτου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Αλέξανδρος Τριγωνάκης, Μιχάλης Πεφάνης, Μήτσος Σερέτης, Ειρήνη Ραψομανίκη, Χρύσα Ιωάννου, Κλαίρη Παπαδοπούλου, Μάριος Λύσανδρος, Κατερίνα Σκλεπάρη, Βέτα Σπόντα, Χριστίνα Αθηνέλη.

Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, self test, rapid test , μοριακό test. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την προσέλευση έως και την αποχώρηση και σε όλους τους χώρους. Δεν επιτρέπεται διάλειμμα και θα υπάρχει κενό ανά 2 ή 4 καθήμενους. Η αποχώρηση των θεατών θα γίνεται σταδιακά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»
Νάξου και Σταυράκη
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη