Ο Ντέιβιντ Ρίβερς στο Δημαρχείο και την Ιωνίδειο

david rivers ionideios

Εντυπωσιακή υποδοχή επεφύλαξαν στον Ντέιβιντ Ρίβερς οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ιωνιδείου Σχολής, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις σε σχολεία του Πειραιά. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, έδωσε ακόμα μια εκπαιδευτική διάλεξη για τον αθλητισμό και την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής.

Αμέσως μετά, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Δαβάκη. Ο κ. Δαβάκης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, που απουσίαζε λόγω ασθενείας, τον ευχαρίστησε για τις διαλέξεις και την παρουσία του στα σχολεία αλλά και τις Ακαδημίες μπάσκετ των συλλόγων της πόλης.

Ως ανάμνηση από την επίσκεψη του στον Πειραιά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του προσέφερε μια μινιατούρα αρχαίας τριήρους καθώς και τον τουριστικό οδηγό της πόλης «Destination Piraeus».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το Δήμο μας. Καλωσορίζουμε μία μορφή του διεθνούς μπάσκετ τον κ. Ντέιβιντ Ρίβερς, ο οποίος έχει συντελέσει καταλυτικά

στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το Δήμο του Πειραιά. Έτσι σήμερα βρισκόμενος εδώ αυτή η μορφή του παγκόσμιου αθλητισμού, μας τιμά όλους στο Δήμο Πειραιά, αλλά τιμά και όλους τους Πειραιώτες. Η διοίκηση του ΟΠΑΝ υπό τον κ. Ελληνιάδη και τον κ. Γέμελο έχουν ως στόχο να συνεχίσουν να καλούν και άλλες μορφές του αθλητισμού για τη διάδοση του αθλητισμού στην πόλη μας».

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς ανέφερε για την εμπειρία του από την επίσκεψη του στον Πειραιά:

«Η εμπειρία είναι πάρα πολύ καλή, είναι καταπληκτική και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, που το έκανε πραγματικότητα. Μου έδωσε την ευκαιρία να παραβρεθώ εδώ, να επισκεφθώ παιδιά σε σχολεία και ακαδημίες και να τους μιλήσω για τα όνειρά τους και πως μπορούν αυτά να γίνουν πραγματικότητα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να είμαι εδώ, έτσι ώστε να μπορέσω να μιλήσω στα παιδιά για το πώς μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να μιλήσω και για τον αθλητισμό. Τα παιδιά με υποδέχτηκαν καταπληκτικά και αυτό που ήθελα να πω είναι ότι οι γονείς τους και οι παππούδες τους, τους έχουν περάσει στοιχεία της ιστορίας, αλλά τα παιδιά γνώριζαν και για την δική μου πορεία στο μπάσκετ και στον αθλητισμό. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Σταύρος Ελληνιάδης τόνισε για την επίσκεψη του Ντέιβιντ Ρίβερς:

«Ο Ντέιβιντ Ρίβερς είναι ένας μύθος, ένας θρύλος για την πόλη του Πειραιά. Είναι συνδεδεμένος με μια τεράστια επιτυχία, με την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του ΄97. Αυτό που είπε και ο ίδιος ότι είχε μια «φοβερή» σύνδεση με τα παιδιά, επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό που έχουμε κάνει, χαιρέτησε και μίλησε με 4.000 μαθητές των σχολείων και παιδιά των Ακαδημιών των Συλλόγων του Πειραιά και πέρασε το μήνυμα του. Το μήνυμα του δεν ήταν μόνο μπασκετικό, είχε να κάνει με τη ζωή: να έχουν όνειρα τα παιδιά - που είναι το μέλλον της πόλης μας και της Ελλάδος - να παλεύουν γι’ αυτά και να τα κυνηγούν. Εμείς θέλουμε να υπάρχουν τέτοια πρότυπα στον αθλητισμό, τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Ντέιβιντ Ρίβερς, που απέδειξε ότι δεν είναι μόνο ένας πολύ μεγάλος παίκτης, αλλά είναι και μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Όσον αφορά στην πραγματοποίηση παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον σκοπεύουμε να προγραμματίσουμε κι άλλες, γιατί όπως είπα, θέλουμε να έχουμε και να δίνουμε τέτοια πρότυπα στα παιδιά του Πειραιά».

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκος Γέμελος, δήλωσε:

«Είναι μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη να ενθαρρύνει ο Ντέιβιντ Ρίβερς, αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο Πειραιάς και η χώρα, όλα τα παιδιά να ζήσουν το όνειρό τους, να το κάνουν πραγματικότητα. Οι διαλέξεις του, δεν περιορίζονται στο χώρο του αθλητισμού, αλλά χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό ως παράδειγμα, προσπαθεί να βάλει τα παιδιά να σκεφτούν και με το μυαλό και με την καρδιά τους και να γίνουν αυτό που θέλουν. Από δικηγόροι μέχρι επαγγελματίες αθλητές και ό,τι άλλο επιθυμούν. Είναι πολύ σημαντικό ότι 4.000 παιδιά σχολείων και αθλητικών συλλόγων της πόλης, έχουν παρακολουθήσει τις εκπαιδευτικές διαλέξεις του Ντέιβιντ Ρίβερς. Η υποδοχή που του επιφυλάσσουν είναι εντυπωσιακή. Αν και τα παιδιά δεν τον είχαν δει ποτέ να παίζει, ουσιαστικά ο Ρίβερς έμεινε στην καρδιά μας, από τον Ολυμπιακό με τον τρόπο που κέρδιζε τους αγώνες, τα πρωταθλήματα Ευρώπης και το triple crown που είχε κατακτήσει».

eep logo