Αποχαιρετούμε τη Μικρή Αμάλ στον Πειραιά

amal koukla prosfygopoula

«The Walk/Το Ταξίδι» συνεχίζεται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου...

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11 το πρωί, αποχαιρετούμε τη Μικρή Αμάλ, που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της. «Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει. Περπατάει από χώρα σε χώρα, γνωρίζει άλλα παιδιά και ανθρώπους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει το δικό της κόσμο.

Μια μεγάλη πομπή από πολλούς φίλους που έκανε στην Ελλάδα, θα συνοδεύσει την Αμάλ από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέχρι το λιμάνι, με ήχους που της θυμίζουν τη διαδρομή της ως εδώ. Χίλια πουλιά θα την αποχαιρετήσουν με ευχές για το μακρύ της ταξίδι που συνεχίζει προς την Ιταλία.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί το δρώμενο “Το τραγούδι της Αμάλ”.
Μουσική/σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης, Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου.
Συμμετέχουν μέλη της Συντροφιάς των Ονειροπόλων του θεάτρου Άλφα/Ληναίος-Φωτίου. Με την υποστήριξη της Εταιρείας Θεάτρου Άναμ(μ)α

Η Αμάλ, που στην γλώσσα της η λέξη «Αμάλ» σημαίνει «ελπίδα», είναι στην πραγματικότητα, μία μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, πολλά από αυτά χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Το μεγάλο ύψος της προκαλεί την προσοχή μας ακριβώς για να μας αφυπνίσει για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πρόσφυγες.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη έχει θέσει υπό την αιγίδα του τις εκπαιδευτικές δράσεις του διεθνούς φεστιβάλ πολιτισμού «The Walk/Το Ταξίδι».

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, το Ίδρυμα προγραμματίζει εκπαιδευτικές δράσεις με εισηγητές τον Κώστα Γάκη, Σκηνοθέτη, Ηθοποιό, Συνθέτη, Θεατροπαιδαγωγό, τη Νατάσα - Φαίη Κοσμίδου, Ηθοποιό, Storyteller και την Αναστασία Κουμίδου, Σκηνοθέτη, Καθηγήτρια Υποκριτικής, Ιστορίας και Δραματολογίας. Λεπτομέρεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

eep logo