Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 της FIBA στον Πειραιά

3X3 dhmotiko 2

Στο προαύλιο του Δημοτικού το μπασκετικό υπερθέαμα

Ολοκληρώνεται απόψε στον Πειραιά το Τουρνουά Μπάσκετ 3x3 της FIBA, το οποίο διεξάγεται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πειραιά. Για τέσσερις ημέρες ο Πειραιάς φιλοξένησε τους τελικούς της διοργάνωσης, με τις καλύτερες ομάδες και κορυφαίους παίκτες του αθλήματος να προσφέρουν πλούσιο μπασκετικό θέαμα στο κέντρο της πόλης.

3X3 dhmotiko 3

Ο Πειραιάς ήταν ο τρίτος σταθμός του 1ου Interwetten FIBA 3x3 Greece TOUR, μετά το Ηράκλειο και την Πρέβεζα και ακολουθεί από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου η Βάρκιζα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Πειραιά, όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των ομάδων θα διατεθούν για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

3X3 dhmotiko 4

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρακολούθησε χθες την τελική φάση του Τουρνουά, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά, το οποίο λαμβάνει χώρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Μπάσκετ και καταλήγει στον Πειραιά μπροστά στο εμβληματικό Δημοτικό μας Θέατρο. Το 3Χ3 είναι ένα γρήγορο και θεαματικό άθλημα, το οποίο έχει πλέον ενταχθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς περιλαμβανόταν στην Ολυμπιάδα του Τόκιο που μόλις τελείωσε. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ακόμα και τον Αύγουστο στον Πειραιά γίνονται αθλητικά δρώμενα, τα οποία δίνουν ζωντάνια στην πόλη. Παράλληλα, είναι σημαντικό ότι τα έσοδα από τις συμμετοχές των ομάδων θα διατεθούν στους ανθρώπους, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Ο αθλητισμός μπορεί και οφείλει να έχει και κοινωνικό ρόλο και αυτό επιδιώκουμε κι εμείς, με τέτοιου είδους διοργανώσεις στον Πειραιά».

3X3 dhmotiko moralis

Ο κ. Μάικ Φουντεδάκης επίσημος διοργανωτής του 3Χ3 της FIBA στην Ελλάδα, δήλωσε:
«Είναι ο τελευταίος σταθμός του τουρνουά της FIBA για την πρόκριση, μέσα από την εθνική διοργάνωση, μιας ομάδας για τους τελικούς της Ουτρέχτης του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να το υλοποιήσουμε μέσα σε τέσσερα τουρνουά στην Ελλάδα, εκ των οποίων ο σταθμός του Πειραιά να φιλοξενεί τους τελικούς, μπροστά στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο, που είναι τόπος προορισμού για όλους τους ξένους εδώ στον Πειραιά. Επιθυμία μας είναι να γίνει θεσμός και οι τελικοί αγώνες του FIBA 3Χ3 να γίνονται στον Πειραιά. Ευελπιστούμε ότι οι επόμενες διοργανώσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό να τις παρακολουθήσει, γιατί βάσει των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε για να υλοποιήσουμε τους αγώνες φέτος δεν μπορέσαμε να έχουμε κόσμο. Από εδώ και μπρος πιστεύω ότι το 3 Χ 3 στην Ελλάδα θα έχει πολύ μεγάλη άνθηση και ο Πειραιάς θα είναι πρωτοπόρος».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο FIBA 3x3 Greece Tour διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στον σύνδεσμο https://www.greece3x3.gr

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ