Ο Γ. Ραγκούσης για την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό

sxisto perioxh

Υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων καταγγέλλει ο βουλευτής της Β´Πειραιά

Με δήλωση του ο Γ. Ραγκούσης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, καταγγέλλει την Τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό που υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων της Β´Πειραιά.

Με μια αιφνιδιαστική τροπολογία στις 20-7-2021, πού έγινε νόμος του κράτους, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλάζει η χρήση γης στη περιοχή του Σχιστού κι επιτρέπει την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας αστικών αποβλήτων (σκουπιδιών) εντός της Ζώνης Α του Ποικίλου όρους Αιγάλεω, μολονότι προσδιορίζεται με το ν. 2742/1999, ως Ζώνη απόλυτης προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, στην οποία επιτρέπεται μόνο η εγκατάσταση υπαίθριων ή ημιυπαίθριων καθιστικών (περίπτερα αναψυχής).

Πρόκειται για μία τροπολογία που έρχεται να ολοκληρώσει το περιβαλλοντικό έγκλημα της περιοχής και να τη μετατρέψει σε μία «νέα Φυλή», με άμεσο συνεργό τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η ψήφιση της τροπολογίας έρχεται λίγες μόνο μέρες από τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Υγείας Κερατσινίου από τον κ. Μητσοτάκη και τα μεγάλα λόγια του ότι η κυβέρνηση δήθεν στέκεται «δίπλα στους πολίτες και ειδικά στους πιο αδύναμους». Λόγια που πλέον ακούγονται ως μεγάλη φάρσα.

Δεν είναι μόνο η ήδη υπάρχουσα Μονάδα Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που εξυπηρετεί 20 Δήμους της Αττικής, είναι και η καταπάτηση κάθε έννοιας περιβαλλοντικής προστασίας που έρχεται αθροιστικά να μετατρέψει τη δασική έκταση του όρους Αιγάλεω σε εφιάλτη για τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων των Δήμων Περάματος, Κερατσινίου –Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού κι όλων των γειτονικών Δήμων πέριξ του όρους Αιγάλεω.

Δε θα δεχτούμε να μετατραπεί η Β´Πειραιά σε σκουπιδότοπο όλης της Αττικής.
Ο λόγος πλέον περνάει στους πολίτες οι οποίοι και θα καταδικάσουν αυστηρά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

eep logo