Ράλλειο: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εσθονία

tallinn estonia

Οι εκπαιδευτικοί του Ράλλειου Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά Χαραλαμπία Κανελετοπούλου και Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τις μαθήτριες της Β΄ τάξης Ειρήνη Δήλερη και Αναστασία Παρασκευοπούλου συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + KA2 “ROUTE” (Reinventing the Outdoors for Education/Επανα-ανακαλύπτοντας το πεδίο για την Εκπαίδευση) στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μαζί με άλλα τρία σχολεία από τη Σουηδία, Εσθονία και Πορτογαλία.

Οι συμμετέχοντες διέμειναν στην πόλη Paide της Εσθονίας όπου συναντήθηκαν και με τους υπόλοιπους συνεργάτες του προγράμματος από τη Σουηδία και την Πορτογαλία, από 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2015.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τις τέσσερεις συνεργαζόμενες χώρες εργάστηκαν σε ομάδες και παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις που αφορούσαν τη νεανική επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο καλής πρακτικής και της αειφορίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης:
1. Ξενάγηση των φιλοξενούμενων σε τοπική «πράσινη» επιχείρηση,
2. Επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο του Paideόπου με πρωτότυπο τρόπο παρουσιάστηκαν οι περίοδοι της ιστορίας της Εσθονίας,
3. Κονσέρτο με βαλκανική μουσική,
4. Πεζοπορία διαμέσου ενός υγρότοπου στην περιοχή Kakerdaja όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν μελέτη της χλωρίδας,
5. Διανυκτέρευση, μετά το τέλος της πεζοπορίας σε κάμπινγκ μέσα σε θερμαινόμενες σκηνές στο δάσος, και
6. Επίσκεψη στο Tallinn, πρωτεύουσα της Εσθονίας και ξενάγηση στη μεσαιωνική πόλη.

Οι εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων σχολείων αντήλλαξαν απόψεις για τα θέματα που αφορούσαν την εξέλιξη του προγράμματος και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του. Οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου όπου ήλθαν σε επαφή με την καθημερινή ζωή, τα ήθη και έθιμα της χώρας, και παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο. Η αντιπροσωπεία του Ραλλείου επέστρεψε ενθουσιασμένη από τις εμπειρίες που απέκτησε κατά την επίσκεψή της στο Paide της Εσθονίας.
Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Σουηδία, τον Ιανουάριο του 2016.

Pin It

eep logo