Ο Δ.Καμμένος εξαίρει το ήθος του φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσήνη

messinis aris mikro

Ήθος δίδαξε ο καταξιωμένος Άρης Μεσσήνης ο οποίος καλύπτει αυτό το διάστημα ως φωτορεπόρτερ τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μυτιλήνη με τους πρόσφυγες και ο οποίος κατά τη διάρκεια άφιξης προσφύγων κρέμασε στον ώμο τη φωτογραφική του μηχανή και βοήθησε ένα μικρό αγοράκι να βγει στη στεριά. Αξίζει να αναφερθεί πως Άρης Μεσσήνης, ο οποίος είναι γιος του επίσης καταξιωμένου διεθνώς φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μεσσήνη, τιμήθηκε με το βραβείο «Bayeux- Calvados for War Correspondents» για τις φωτογραφίες του στη μάχη της Σύρτης, στη Λιβύη, που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2011.

Ο Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος δήλωσε για το γεγονός:

«Ο Άρης δίδαξε σε όλους μας ήθος και αλληλεγγύη ξεχνώντας για λίγο την ιδιότητα αυτή του δημοσιογράφου και αφήνοντας στην άκρη τη φωτογραφική του μηχανή για για να βοηθήσει ένα παιδάκι που βρισκόταν ανάμεσα στους πρόσφυγες που κατέφθαναν εκείνη τη στιγμή στη Μυτιλήνη. Η ανθρωπιά και το μεγαλείου αυτού του Έλληνα δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο ιδιαίτερα αν θυμηθεί κανείς πως αντίστοιχα πρόσφατα μια συνάδελφος του εικονολήπτρια του τηλεοπτικού δικτύου στην Ουγγαρία κλωτσούσε και έβαζε τρικλοποδιές σε πρόσφυγες την ώρα που αυτοί επιχειρούσαν να διαφύγουν από αστυνομικούς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν φύγει από τη διαλυμένη από τον εμφύλιο χώρα τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και ο Άρης μέσα από την πράξη του απέδειξε περίτρανα τη φιλοξενία και την ανθρωπιά όλων των Ελλήνων που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει ξεριζωμός και προσφυγιά. Εύγε λοιπόν σε αυτό το νέο άνθρωπο που με το πάθος, τη δημιουργικότητα και πάνω απ' όλα με το μεγαλείο της ψυχής του δείχνει το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας, αυτής που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε.»

Pin It

eep logo