Εθελοντική Δενδροφύτευση στο Άλσος Αγ. Φιλίππου

dendrofytefsi nikaia

Εθελοντική δενδροφύτευση διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη στο Άλσος Αγ. Φιλίππου, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια δράση της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία σε θέματα περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τονίζει:

«Μπροστά στην απειλή μιας μη αντιστρέψιμης περιβαλλοντικής κρίσης, αναζητούνται βιώσιμες λύσεις που θα επιτρέψουν ένα ανθρώπινο μέλλον. Σ’αυτή την κατεύθυνση εργάζεται συστηματικά το τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου μέσα από πρωτοβουλίες που αφορούν στην οικολογική ευαισθητοποίηση των δημοτών και παρεμβάσεις που συμβάλλουν αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους ήταν και παραμένει στόχος ύψιστης προτεραιότητας για εμάς. Πιστεύουμε και προσπαθούμε με στόχους, όραμα και μεράκι να καταστήσουμε την πόλη μας βιώσιμη και ανθρώπινη τόσο για τους σημερινούς κατοίκους της όσο και για τις μελλοντικές γενιές. Βεβαίως τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι μεγάλα, οι προκλήσεις πολλές και δεν προσφέρονται για εύκολες λύσεις. Γι’αυτό και έχει μεγάλη σημασία η συνέχεια και η συνέπεια απέναντι σε προγραμματικούς στόχους που αποτελούν μονόδρομο για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην πόλη και την επίτευξη βιώσιμης αστικής ανάπτυξης».

Η δράση θα περιλαμβάνει και καθαρισμό του άλσους με τον ανάλογο εξοπλισμό που θα διαθέσει η Διεύθυνση Πρασίνου. Τους μικρούς μας φίλους θα τους υποδέχονται ο Μίκυ, ο Ντόναλντ και άλλοι αγαπημένοι ήρωες του Disney. Παράλληλα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του άλσους θα υπάρχουν φουσκωτά και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

ΑΛΣΟΣ ΑΓ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Είσοδος από Παντιχείου
Ώρα: 9.00- 13.00

eep logo