Ο Χρήστος Βρεττάκος για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

vrettakos dendra

Δήλωση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

"Στις 7 Ιουνίου δημοσιεύθηκαν μετά από απόφαση της Κυβέρνησης οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μέσα σε μία νύχτα χωρίς καμία συζήτηση και πολύ περισσότερο χωρίς ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από 01-01-2022 και θα είναι μια ακόμη θηλιά στον λαιμό όλων μας αλλά κυρίως των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας.
Συγκεκριμένα η αύξηση στην Δραπετσώνα ξεκινάει από 13,33% και φτάνει μέχρι 25% το τετραγωνικό μέτρο. Στο Κερατσίνι η αύξηση ξεκινάει από 15,8% και φτάνει στο 31,6%.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αύξηση περίπου 20 φόρων που καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε. Μέσα στους φόρους αυτούς είναι ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος μεταβίβασης ακινήτου, το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ), ο φόρος κληρονομιάς, ο φόρος γονικής παροχής, κλπ.
Οι αυξήσεις αυτές «φωτιά» που είναι ιδιαίτερα μεγάλες στις λαϊκές συνοικίες της Αττικής θα οδηγήσουν και σε αύξηση των ενοικίων.

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση επιλέγει να ρίξει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των αδύνατων, για άλλη μια φορά δυσκολεύει την ζωή μας περισσότερο.
Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την άδικη αύξηση των αντικειμενικών αξιών".

eep logo