Εθελοντικός καθαρισμός της Φρεαττύδας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

dp freattyda 9887

Mε την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά

Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία της Φρεαττύδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».
Στην περιβαλλοντική αυτή δράση συμμετείχαν παιδιά και ενήλικοι εθελοντές από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

dp freattyda 1430

Στην παραλία της Φρεαττύδας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, στέλνοντας μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει σε μια ακόμη περιβαλλοντική δράση ενός σημαντικού Οργανισμού, όπως είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στόχος μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση από μικρή ηλικία. Πρόκειται για έναν συμβολικό καθαρισμό, καθώς η παραλία μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση από άποψη καθαριότητας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί δείχνει την επίμονη προσπάθεια του Δήμου μας, ώστε οι παραλίες μας να παραμένουν καθαρές. Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να συμβάλλουν και οι πολίτες προστατεύοντας τους δημόσιους χώρους, ώστε να διατηρηθούν οι παρεμβάσεις του Δήμου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να παραμείνει η πόλη μας όσο γίνεται πιο καθαρή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο για την ευρύτερη και πολυεπίπεδη συνεργασία μας. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες και δράσεις που προάγουν τον εθελοντισμό και αναδεικνύουν την ανάγκη για ένα πιο καθαρό περιβάλλον».

dp freattyda 1297

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, σημείωσε:
«Η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που πραγματοποιήσαμε με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι συμβολική, καθώς οι παραλίες και ενόψει καλοκαιριού έχουν καθαριστεί. Στόχος μας είναι να δείξουμε στους πολίτες ότι πέραν της καθαριότητας που πραγματοποιεί ο δήμος στις παραλίες καθημερινά, πρέπει όλοι να φροντίζουμε να πετάμε τα σκουπίδια μας στους ειδικούς κάδους και να υιοθετήσουμε μια στάση υπευθυνότητας, έτσι ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το περιβάλλον».

dp freattyda 1361

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε:
«Η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» την οποία διοργανώνουμε για 20η συνεχή χρονιά και περιλαμβάνει τον καθαρισμό των παραλιών σε πόλεις ανά την Ελλάδα και μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτισμού, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος που αποτελεί υποχρέωση αλλά και βασικό δικαίωμα μικρών και μεγάλων. Άλλωστε ο ιδρυτής του Οργανισμού, ο μικρός Ανδρέας ήταν ένα παιδί με βαθιά οικολογική συνείδηση ενώ οι περιβαλλοντικές δράσεις ήταν οι πρώτες που έγιναν από τα πρώτα παιδιά – εθελοντές μας. Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε την παράδοση! Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Πειραιά και σε όλους τους φορείς για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διεξαγωγή της δράσης και ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες εθελοντές που συμμετέχουν και διεκδικούν το δικαίωμά τους για ένα καθαρό περιβάλλον».

 

eep logo