Έναρξη μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Κορυδαλλού

koinoniko frontistirio dimou korydallou

Οι εγγραφές συνεχίζονται...

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κορυδαλλού. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε χώρους σχολείων με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών αλλά και γονέων οι οποίοι αναλαμβάνουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί για τρίτη συνεχή χρονιά για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, την φυσική και τη χημεία. Επίσης για πρώτη χρονιά προγραμματίζονται και ξενόγλωσσα μαθήματα.
Τέλος, φέτος ο Δήμος εξασφάλισε την υποστήριξη ιδιωτικών Φροντιστήρια της πόλης, τα οποία ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του Δημάρχου, θα παρέχουν ειδικές υποτροφίες δωρεάν φοίτησης σε μαθητές Γ’ Λυκείου με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ευχαριστώντας τόσο τους εθελοντές όσο και τα ιδιωτικά Φροντιστήρια, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα αποτελέσματα της περσινής προσπάθειας είναι χειροπιαστά και μετρήσιμα με τη βελτίωση της επίδοσης των μαθητών τόσο σε βαθμολογικό όσο και σε γνωστικό επίπεδο. Οι στόχοι μας δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την φιλότιμη και γνήσια προσπάθεια των εθελοντών και την στήριξη της Ένωσης Γονέων. Φέτος προχωράμε ακόμη ένα βήμα, συνεργαζόμαστε με τα Φροντιστήρια της πόλης τα ο-ποία αποτελούν παράδειγμα στήριξης της κοινωνίας ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά».

Οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα συνεχιστούν, ενώ δεκτές γίνονται και αιτήσεις εθελοντών. Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει για καθηγητές Μαθηματικών, καθώς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές, διορισμένους ή αδιόριστους, καθώς και συνταξιούχους.

Πληροφορίες και αιτήσεις μαθητών και εθελοντών στο site του Δήμου, www.korydallos.gr καθώς και στα 210 4990410 & 210 4990455.

eep logo