Αποχαιρετισμός στον Σωτήρη Αλεξόπουλο

alexopoulos grafitti

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου έφυγε απο τη ζωή ο Σύντροφος Σωτήρης Αλεξόπουλος, ο Σωτήρης που ήταν πάντα μπροστά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες του Πειραιά και όλων των γειτονικών περιοχών.

Ο Σωτήρης ήταν ψυχή της πέτρινης αποθήκης στο Λιμάνι του Πειραιά όπου έγινε φίλος, πατέρας και συντρόφος χιλιάδων μεταναστών, που πέρασαν απο εκεί το 2015-16.

Ο Σωτήρης ήταν ο ιδρυτής της Παμπειραικής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών...ήταν ο αλληλέγγυος που ήταν πάντα δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη χωρίς να ξεχωρίζει τους ανθρώπους και να τους κατηγοριοποιεί με καταγωγή, θρησκεία η χρώμα.

Ο Σωτήρης ήταν ο Αντιφασίστας που ήταν πάντα μπροστά στους συλλογικούς αγώνες που δόθηκαν σε κάθε γειτονιά του Πειραιά και των γειτονικών περιοχών κατά του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α.

Ο Σωτήρης ήταν αυτός που μέχρι το τέλος, μέσα απο τα κοινωνικά κινήματα αντιτάχθηκε στα σχέδια της Cosco που σαν στόχο έχουν την κατασκευή προβλήτα στην Πειραϊκή, καθώς η δημιουργία προβλήτα στην περιοχή θα είναι ένα τεράστιο περιβαλλοντολογικό έγκλημα.

Ο Σωτήρης ήταν Σύντροφος, φίλος και συνοδοιπόρος.

Οι αγώνες του θα μείνουν ζωντανοί και θα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τα νέα παιδιά.

Σύσσωμη η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

eep logo