Ευρεία συνάντηση εργασίας στον Δήμο Πειραιά για θέματα ευνομίας στην πόλη

dp 0165

Παρεμπόριο, παραβατικότητα και κυκλοφοριακό "στο τραπέζι"

Ευρεία συνάντηση εργασίας για τη διασφάλιση της ευνομίας στην πόλη, την περαιτέρω αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την καλύτερη διαχείριση του κυκλοφοριακού και εν όψει της θερινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Τροχαίας, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι φορέων της πόλης κ.α.

Αναλυτικότερα: ο κ. Γεώργιος Γαλιάτσος, συνεργάτης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος κ. Πέτρος Τζεφέρης, από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ο κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Γιάννινας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος, Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης, ο κ. Νίκος Πετρόπουλος από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Ταξίαρχος, κ. Πρωτεσίλαος Κωστάζος, ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά κ. Βαγγέλης Θώδος.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση προχώρησαν σε τοποθετήσεις και συμφωνήθηκε η σύσταση μικτών κλιμακίων ΕΛ.ΑΣ- Δημοτικής Αστυνομίας, τα οποία θα ελέγχουν στοχευμένα, σημεία του Πειραιά, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην τοποθέτησή του, τόνισε μεταξύ άλλων την καλή συνεργασία του Δήμου με τις αστυνομικές αρχές του Πειραιά και αναφέρθηκε στις στοχευμένες κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και των φαινομένων παραβατικότητας που παρατηρούνται στην πόλη. Ο κ. Μώραλης ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Υπουργού να μην αφαιρεθεί δύναμη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε από την Τροχαία είτε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν απερίσπαστα οι αυξημένες ανάγκες της πόλης και του λιμανιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου το κυκλοφοριακό είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στον Πειραιά. Ο κ. Μώραλης παρά το ότι ανέφερε ότι στην πόλη του Πειραιά δεν διαπιστώνεται βαριά εγκληματικότητα, αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν και προβληματίζουν τους δημότες με κυριότερους άξονες το παρεμπόριο, την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, τη λειτουργία των νυχτερινών καταστημάτων, αλλά και το θέμα του ελέγχου των μέτρων για την πανδημία. Τέλος, αναφέρθηκε στο ελάχιστο αριθμητικά έμψυχο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, το οποίο στο πλαίσιο των δικών του δυνατοτήτων καταβάλει τις δικές του προσπάθειες, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα ευνομίας στην πόλη.

Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου, τόνισε, ότι για το παρεμπόριο απαιτείται συντονισμένη κοινή προσπάθεια, γιατί δεν επαρκεί η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας. Στον Πειραιά, υπογράμμισε, υπάρχει το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, το οποίο συνεργάζεται με το τμήμα εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου που κάνει έρευνα μέσα από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και παίρνει πληροφορίες από τους πολίτες. Τέλος, η κα Μπουρδάκου αναφέρθηκε στο θέμα των βανδαλισμών και βέβαια στο μεγάλο θέμα που θέτουν οι πολίτες, το κυκλοφοριακό.

dp 0171

eep logo