ΑλλάΖουμε: Αναγκαίος ο διάλογος για τον κανονισμό του δήμου

keratsini

Παρέμβαση της δημοτικής κίνησης Καμμά για το Κερατσίνι- Δραπετσώνα 

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "ΑλλάΖουμε" του δήμου Κερατσινίου - Δραπετώνας υπογραμμίζει ότι "Ο νέος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του δήμου που απεγνωσμένα προσπαθεί να περάσει χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής από το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος είναι ό,τι πιο κακογραμμένο, αντιδημοκρατικό, ρουσφετολογικό, γραφειοκρατικό κείμενο εξυπηρετήσεων έχει παρουσιαστεί προς ψήφιση τα τελευταία χρόνια.

Απέναντι του βρίσκεται σύσσωμη η αντιπολίτευση με το πολιτικό της σκεπτικό (η παράταξη μας έχει δημοσιεύσει αναλυτικά τους λόγους απόρριψης του ΟΕΥ) καθώς και οι εργαζόμενοι του δήμου με το συνδικαλιστικό τους σκεπτικό, σε μια αλληλοσυμπληρούμενη συζυγία που δεν συμβαίνει πάντα. Τώρα που συμβαίνει, αποκαλύπτει την γύμνια ορθολογικής σκέψης που κατέχει την δημοτική αρχή.

Η επεισοδιακή διακοπή της τηλεδιάσκεψης που προσπάθησε να οργανώσει η δημοτική αρχή με την παρέμβαση του προέδρου και του γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων και ενώ ήδη η αντιπολίτευση είχε δηλώσει την αποχή της σε καμιά περίπτωση δεν μας θέτει σε θέση παρατηρητή με ίσες αποστάσεις μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζομένων. Δυστυχώς η μοναδική νόμιμη αντίδραση της αντιπολίτευσης είναι η αποχή και δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα ικανό να αποτρέψει την «με δημοκρατικό τρόπο επιβολή αντιδημοκρατικών αποφάσεων».

Ακέραιη την ευθύνη για τον εκφυλισμό του διαλόγου και την διακοπή μιας συνεδρίασης πριν αυτή αρχίσει με τον τρόπο που διακόπηκε, την φέρει ο δήμαρχος.

Δεν συμμεριζόμαστε απόψεις ίσων αποστάσεων, στις εικόνες του μυαλού μας δεν καταγράφεται κανένας καυγάς «δυο γαϊδάρων σε ξένο αχυρώνα».

Οι προσβλητικές διατυπώσεις δεν βοηθούν σε τίποτα την προσπάθεια να επανέλθει ο δήμαρχος στο τραπέζι του διαλόγου και της διαβούλευσης".

eep logo