Η Δόμνα κάνει “μπάχαλο” τη Νίκαια!

nikaia plateia

Τοπικές αντριδράσεις από τις πρωτοβουλίες της υφυπουργού

Μια σειρά κινήσεων της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου έχει κάνει άνω-κάτω τη Β’ Πειραιά και ειδικότερα τη Νίκαια.

Η Χατζηκυριακιώτισσα υφυπουργός είχε οργανώσει επίσκεψη στη Νίκαια, χωρίς να καλέσει - απλώς ανακοινώνοντάς το - τους βουλευτές του κόμματός της.

Ας πάρουμε το ρεπορτάζ από την αρχή. Η Φ.Μπακαδήμα, βουλευτής της Β’ Πειραιά με το ΜέΡΑ25, είχε υποβάλλει μια ερώτηση για τους... σεισμόπληκτους του 1999.

Φυσικά, σεισμόπληκτοι 22 χρόνια μετά, δεν υπάρχουν. Ούτε στη Νίκαια. Ούτε στην περιοχή του Κρατικού Νικαίας, όπου διατηρούνται προκάτ οικίσκοι.

Όποιος κάνει μια βόλτα από την περιοχή, μπορεί να αντιληφθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί ως κέντρο διακίνησης λευκής σαρκός και ναρκωτικών.

Η βουλευτής, αγνοώντας ίσως τα δεδομένα, κάλεσε την υφυπουργό κι αυτή αποδέχθηκε την πρόσκληση. Πλην όμως αγνόησε κάθε έννοια πρωτοκόλου και δεοντολογίας. Επικαλούμενη το γεγονός ότι η βουλευτής του ΜέΡΑ25 είχε υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή, η Δ.Μιχαηλίδου κάλεσε μόνο την κυρία Μπακαδήμα για μια επίσκεψη στον συγκεκριμένο χώρο, ανακοινώνοντας απλώς την πρόθεσή της στους βουλευτές ακόμα και του κόμματός της.
Τον πρώτο στην περοχή Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον αρχαιότερο εν ενεργεία βουλευτή στη Βουλή των Ελλήνων, Γιάννη Τραγάκη!

Όταν το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκε γιατην πρωτοβουλία της υφυπουργού του και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης, η κυρία Μιχαηλίδου ανέκρουσε πρύμνα. Εν τω μεταξύ το ρεπορτάζ λέει πως και ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ηρνείτο να παραστεί στο όλο “σόου” καθώς εκεί, 22 χρόνια μετά, δεν υπάρχουν σεισμόπληκτοι, αλλά μόνο παραβατικοί καταληψίες.

Ενώ λοιπόν περίμεναν την κα. Μιχαηλίδου κάμερες και φωτογράφοι, η ίδια ενημερώθηκε τη δυσαρεσκεια της κυβέρνησης και ενώ ήταν καθ΄οδόν, επέστρεψε πίσω. Έδωσε δε την “αστεία δικαιολογία” προς την κυρία Μπακαδήμα ότι άλλαξε η ημερομηνία του εμβολιασμού της. Και ενώ την είχε ενημερώσει πως η επόμενη επίσκεψή της στο χώρο θα γινόταν μετά το Πάσχα, ενημέρωνε το γραφείο του δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, πως την Μεγάλη Τρίτη θα επισκεπτόταν τελικά τον χώρο.

Ίσως η άρνηση του Γ.Ιωακειμίδη να την οδήγησε στο να μην πραγματοποηθεί τελικά αυτή η επίσκεψη που έκανε άνω κάτω τη Β’ Πειραιά και ειδικά τη Νίκαια.

Ίσως το γεγονός ότι η Πειραιώτισσα υφυπουργός είναι εξωκοινοβουλευτική και όπως το Portnet έχει γράψει ότι ευλόγως θέλει να εκλεγεί και της υποδεικνύονται από το Μέγαρο Μαξίμου οι δύο περιφέρειες του Πειραιά, να την οδηγεί σε τέτοιες αμφιλεγόμενες κινήσεις...

Pin It

eep logo