Τραμ αν κατεδαφιστεί το κτίριο της Ομηρίδου Σκυλίτση

fotia skylitsh

Τη Δευτέρα αναμένεται απόφαση του υπ. Πολιτισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού καλείται να λάβει απόφαση περί ολικής κατεδάφισης του κατεστραμμένου κτιρίου επί της οδού Σκυλίτση.

Η τρίτη πυρκαγιά που ξέσπασε σε διάστημα λίγων μηνών στο κατεστραμμένο κτίριο επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά, οδηγεί το Υπουργείο Πολιτισμού, διαμέσου του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, να λάβει την κρίσιμη και ορθή κατά τους περισσότερους, να δώσει το πράσινο φως για την ολική κατεδάφιση του κτιρίου, για λόγους ασφαλείας.

Η απόφαση αυτή θα είναι ιστορική, καθώς ένα επικίνδυνο κτίριο, που μπορεί από κατασκευαστικής πλευράς να έχει ενδιαφέρον, όμως έχει απομένει ελάχιστο τμήμα, έχει σταθεί εμπόδιο ώστε να λειτουργήσει το τραμ μέχρι τον Πειραιά, από το ΣΕΦ, καθώς η γραμμή είναι έτοιμη από πέρυσι και έχουν γίνει και δοκιμαστικά δρομολόγια.

Ο Δήμος Πειραιά, ήδη προχώρησε σε μερική κατεδάφιση τμήματος του κτιρίου, το οποίο ήταν ετοιμόρροπο λόγω της τελευταίας πυρκαγιάς, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που θέλει να δει το τραμ άμεσα να λειτουργεί μέχρι τον Πειραιά, καθώς βρίσκονται ήδη σε δρομολόγια οι νέοι συρμοί που ήρθαν από το εξωτερικό.

Η λειτουργία του τραμ μέχρι τον Πειραιά, ενδέχεται να συμπέσει και με το άνοιγμα της εστίασης και κυρίως με το άνοιγμα του τουρισμού, στις 15 Μαϊου, εξυπηρετώντας με έναν ακόμα μεταφορικό τρόπο τους ξένους επισκέπτες, που αναμένονται με τα κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίσουν το λιμάνι του Πειραιά, φέτος.

news247.gr

eep logo