ΒΕΠ: Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Γέφυρα 2»

bep 130421

Με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπ.Οικονομικών Φώτη Κουρμούση

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων «Γέφυρα 2» παρουσίασε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας zoom, το απόγευμα της Δευτέρας 12 Απριλίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος ανέλυσε το πρόγραμμα και θέματα που αφορούν τους δικαιούχους, τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τη διαδικασία αίτησης και τα ποσοστά κρατικής επιδότησης.
Το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» αφορά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, δηλαδή έχουν υποστεί 20% μείωση του κύκλου εργασιών κατά το 2020 συγκριτικά με το 2019. Παρέχει κρατική επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων, για 8 μήνες, σε ποσοστό έως 90%. Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 9 Μαϊου 2021.

Στο τέλος της παρουσίασης, ο Ειδικός Γραμματέας, απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του http://www.keyd.gov.gr/covid19_gefyra2/ ή να απευθυνθούν στο Κ.ΥΠ.ΕΠΙΧ. του Β.Ε.Π. στα τηλέφωνα 210.4121.298 & 210. 41. 74. 765

eep logo