Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά!

mouseio enalion 1

Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί το έργο

Ένα όραμα, η δημιουργία μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά, γίνεται πράξη!
Από το Ταμείο Ανάκαμψης δεσμεύονται 50 εκατομμύρια ευρώ για να υλοποιηθεί ένα εμβληματικό για την πόλη και το λιμάνι έργο που οπωσδήποτε, όταν λειτουργήσει, θα έχει υπερτοπική σημασία, αφού αναμένεται να προσελκύει επισκέπτες από όλη τη χώρα, αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Με το νέο σύγχρονο Μουσείο στο λιμάνι του Πειραιά καλύπτεται ένα κρίσιμο μουσειακό κενό, δημιουργείται ένα νέο τοπόσημο που θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και της Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά (όπως και για το κτήμα στο Τατόι) έχουν ξεκινήσει ήδη οι μελέτες στο Υπουργείο Πολιτισμού.

mouseio enalion arxaiotiton 2

Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο Εναλίων αρχαιοτήτων ήταν μια ιδέα που εντασσόταν στη περίφημη «Πολιτιστική Ακτή» που είχε οραματιστεί ο Γιώργος Ανωμερίτης όταν ήταν Πρόεδρος στον ΟΛΠ, αλλά δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί αφού δεν είχαν εξασφαλισθεί σχετικά κονδύλια. Επίσης, όταν υπογράφηκε η τελική σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αν και είχαν ασκηθεί κάποιες πιέσεις προς την κινέζικη διοίκηση, η δημιουργία του μουσείου δεν εντάχθηκε στις υποχρεωτικές επενδύσεις και το αίτημα δημιουργίας του έμεινε στον αέρα. Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και τα εμβληματικά έργα του Ελλάδα 2.0 εξασφαλίζει χρηματοδότηση για τη δημιουργία του μουσείου που θα δώσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο λιμάνι και τη ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

eep logo