Εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

mploko kokkinias

Από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά

Κατάθεση στεφάνου θα κάνει, το απόγευμα της Τετάρτης 23/9/2015, στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, συμμετέχοντας στο διήμερο των εκδηλώσεων (23 και 24 Σεπτέμβρη 2015), που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής:
« Οι εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς το 1944 αποκτούν δραματική επικαιρότητα καθώς οι σύγχρονοι θαυμαστές του νεοναζισμού έχουν επανεμφανιστεί στις λαϊκές γειτονιές της Β’ Πειραιά μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τους άγριους ξυλοδαρμούς συνδικαλιστών, στελεχών Αριστερών οργανώσεων και μεταναστών.
Είναι χρέος όλων μας να αναδείξουμε το πραγματικό νόημα της εκδήλωσης μνήμης των 315 εκτελεσθέντων πατριωτών και των χιλιάδων συλληφθέντων στο Μπλόκο της Κοκκινιάς μόνο και μόνο διότι αγωνίζονταν για την ελευθερία ενάντια στο Γερμανό κατακτητή και στους ντόπιους συνεργάτες του.
Η μάχη ενάντια στο φασισμό, είναι μάχη της μνήμης ενάντια στη λήθη, μάχη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης απέναντι στην υποταγή και στον ατομικισμό. Είναι μια διαρκής σύγκρουση που κάθε προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης πρέπει αταλάντευτα να συνεχίσει να δίνει.
Σήμερα, που η δημοκρατία, η ελευθερία και οι κατακτήσεις του λαού μας αμφισβητούνται και δοκιμάζονται, το διήμερο των εκδηλώσεων στην Κοκκινιά μας θυμίζει πως τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτώνται με αγώνες»