«Προσηλωμένοι στον εθνικό μας στόχο, την εθνική μας ακεραιότητα και ευημερία»

esp

Μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για την Εθνική Επέτειο


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 χρόνων της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

Σήμερα, που ο ελληνισμός διέρχεται μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπου δοκιμάζεται το αίσθημά μας, οι αντοχές του λαού μας, η κοινωνική ειρήνη και συνοχή, είναι υπαρκτή η ανάγκη της ομοψυχίας, της αλληλεγγύης και του συλλογικού οράματος.

Ο ξεσηκωμός του ’21 δεν είναι απλά ένα ιστορικό γεγονός. Είναι κορυφαία στιγμή της πορείας του έθνους μας, που απέδειξε περίτρανα ότι ο λαός μας ξέρει να αγωνίζεται και να μεγαλουργεί.

Τιμώντας τους ήρωές του, ας δώσουμε την υπόσχεση ότι θα σταθούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας, ότι θα είμαστε ενωμένοι, για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ασφάλειά μας, τα παιδιά μας και την προοπτική μας.

Εµπνεόμενοι από τα ιδανικά του 1821 και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισµού και της Ορθοδοξίας, να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας και να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην πρόοδο και την ευημερία, για να µπορέσουμε να επανακτήσουμε την αξιοπρέπεια και να κερδίσουμε το σεβασµό που πραγματικά µας αξίζει.

Ατενίζοντας με υπερηφάνεια τους ήρωες και μάρτυρες των ηρωικών αγώνων του 1821, φέτος που κλείνουμε 200 από την μεγάλη εκείνη στιγμή, ας υψώσουμε με ευγνωμοσύνη το Εθνικό μας Σύμβολο και με άσβεστη φλόγα υπόμνησης του χρέους μας, ας υποσχεθούμε ότι θα καταβάλουμε σκληρή προσπάθεια, θα αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού και θα διασφαλίσουμε ενότητα δυνάμεων, παρά τις διαφορές μας, παραμένοντας προσηλωμένοι στον εθνικό μας στόχο, την εθνική μας ακεραιότητα και ευημερία.

eep logo