Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Α' και Β' Πειραιά

peiraias poli limani

Στην Α' Πειραιά εξελέγησαν, για πρώτη φορά, δύο νέα πρόσωπα, που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Δουζίνας και η εκπαιδευτικός Γεωργία Γεννιά, οι οποίοι μαζί με τους «παλιούς» Θοδωρή Δρίτσα και Ελένη Σταματάκη συμπληρώνουν την τετράδα των βουλευτών του κόμματος.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Κ.Κατσαφάδος και από τη Χρυσή Αυγή ο Ν. Κούζηλος. Το Ποτάμι χάνει προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ την έδρα, που είχε με την Σταυρούλα Αντωνάκου.

Στην τελική κατανομή των εδρών της Β' Πειραιά φαίνεται ότι το Ποτάμι χάνει την έδρα, που διέθετε με το Νίκο Ορφανό προς όφελος της Ένωσης Κεντρώων, η οποία εκλέγει την Θεοδώρα Πασχ. Μεγαλοοικονόμου.

Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις 3 έδρες του, με τον Δημήτρη Βίτσα να παίρνει την θέση του Π. Λαφαζάνη και μαζί με τις Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα να συμπληρώνουν την τριάδα των βουλευτών Β' Πειραιά του κόμματος.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Γιάννης Τραγάκης, το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, τη Χρυσή Αυγή με το Γιάννη Λαγό και τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τον Δημήτρη Καμμένο.

pireas2day.gr