Συνάντηση Εργασίας Α.Κότιου – Χρ.Μπουτσικάκη

kotios boutsikakis

Για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου Πειραιά

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο οποίος τυγχάνει και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Άγγελο Κότιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα. Συζητήθηκαν θέματα ακαδημαϊκού και διοικητικού ενδιαφέροντος, με αναφορά στην εξέλιξη των παλαιών και νέων τμημάτων του πανεπιστημίου, στην ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών και εγκαταστάσεων, στην ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού κτιριακού συγκροτήματος, καθώς και στις εργασίες για τις νέες υποδομές στο Ολυμπιακό Ακίνητο της Άρσης Βαρών στη Νίκαια, που έχει παραχωρηθεί στο ΠΑ.ΠΕΙ., και οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξωστρεφή δράση του ιδρύματος, τη συνεργασία και τη διαρκή προσπάθεια συμπόρευσης με όλους τους θεσμικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς εταίρους της ευρύτερης μητροπολιτικής περιφέρειας του Πειραιά και των νησιών.

Τέθηκαν επίσης τα θέματα της στελέχωσης του ιδρύματος καθώς και της δημόσιας χρηματοδότησης και δαπάνης ανά φοιτητή και ζητήθηκε η στήριξη του Κράτους σε αυτήν την τόσο σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου το ΠΑ.ΠΕΙ. να ενισχυθεί και να αποτελέσει σημαντικό ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό πόλο έλξης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Μπουτσικάκης δεσμεύθηκε να στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο το Πανεπιστήμιο Πειραιά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προκειμένου αυτό να καταστεί κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα, όχι μόνο στη Χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, τιμώντας την πόλη, τους διδάσκοντες, τους φοιτητές και τους αποφοίτους του.

 

eep logo