Έκτακτη επιχορήγηση για λόγους πανδημίας στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη

mpakadima vouli

Ερώτηση Φ.Μπακαδήμα προς τον υπουργό Εσωτερικών

«Για ποιο λόγο δεν έλαβε τη δεύτερη δόση της έκτακτης επιχορήγησης ο δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη;» αναφέρει στην ερώτησή της προς τον υπουργό Εσωτερικών η βουλευτής του ΜέΡΑ25 στη Β΄ Πειραιά Φωτεινή Μπακαδήμα.

Συγκεκριμένα, η Φ.Μπακαδήμα επισημαίνει πως:

«Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (30520/21-05-2020) ο δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη έλαβε το ποσό των 619.309€ (412.944€ για κάλυψη πάσης φύσεως αναγκών ΟΤΑ και 206.364€ για ΚΑΠ) ως πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης που δόθηκε με οριζόντια κατανομή και στους 332 δήμους της χώρας για την ενίσχυσή τους λόγω της πανδημίας.
Για την καταβολή της δεύτερης δόσης το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε πως αυτή θα γινόταν με βάση την αποτύπωση της πραγματικής επιβάρυνσης των δήμων από τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, όπως θα είχαν υποβληθεί από τους δήμους στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του υπουργείου, έως τις 31 Ιουλίου 2020. Μεταξύ των 119 δήμων που έλαβαν τη δεύτερη δόση, δεν ήταν ο δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη και για το λόγο αυτό οι δημοτικές παρατάξεις «Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και τον Ρέντη» και «Κόντρα στο Ρεύμα» έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στο Δήμο.

Κατόπιν των παραπάνω,
Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο δεν έλαβε τη δεύτερη δόση της έκτακτης επιχορήγησης ο δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη;
  2. Είχε υποβάλλει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας τα στοιχεία οικονομικής του επιβάρυνσης;
  3. Αν ναι, πότε έγινε η υποβολή και σε τι ποσό ανερχόταν η οικονομική επιβάρυνση του δήμου;
  4. Ποια είναι αναλυτικά η οικονομική επιβάρυνση του δήμου από την έναρξη της πανδημίας;
  5. Ποια είναι σήμερα η οικονομική κατάσταση του δήμου σε σχέση με τον προγραμματισμό εσόδων και εξόδων από αρχές 2020 έως και σήμερα;
  6. Ποια τα έσοδα και ποια τα έξοδα από 1/1/2020 έως και 1/3/2021;
  7. Έχουν υποβληθεί τα σχετικά στοιχεία του δήμου στο Μητρώο Απωλειών Εσόδων;
  8. Πώς ακριβώς και πού διανεμήθηκαν τα 10.000€ που έλαβε ο δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη ως επιχορήγηση για την φροντίδα των αδέσποτων; Παρακαλώ να μας κατατεθούν αναλυτικά τα κόστη με αναφορά υπηρεσιών, προμηθευτών και κόστος τους καθενός.
  9. Τα περίπου 620.000€ της πρώτης δόσης της έκτακτης επιχορήγησης του δήμου πού και πώς κατανεμήθηκαν; Παρακαλώ να μας κατατεθούν αναλυτικά τα κόστη με αναφορά υπηρεσιών, προμηθευτών και κόστος τους καθενός».

eep logo