Ένας χρόνος λειτουργίας του BlueCycle Lab

BlueCycle Lab Large Scale 3D Printing Lab

Έρευνα και δημιουργία υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το μοναδικό εργαστήριο στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην επεξεργασία των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων λειτουργεί στον Πειραιά

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, ένα χρόνο δύσκολο για όλους, μας ενημερώνει για τις δράσεις και τις προοπτικές του

Ένας δύσκολος χρόνος, μια μεγάλη πρόκληση

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους, ωστόσο δεν μας πτόησε! Η BlueCycle δημιούργησε ένα πρότυπο εργαστήριο για την επεξεργασία θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων στον Πειραιά, το οποίο ξεκίνησε με επιτυχία τη λειτουργία του και συνεχίζει καθημερινά να δημιουργεί!
Η ερευνητική εργασία που διεξάγεται αδιάκοπα από την BlueCycle, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, εξελίσσεται και τα πρώτα προϊόντα έχουν ήδη παραχθεί σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Στον χώρο του εργαστηρίου λειτουργεί το μοναδικό Ρομποτικό Εργαστήριο 3D εκτύπωσης μεγάλων διαστάσεων, όπου δημιουργείται η σειρά επίπλων Second Nature.
Ανακυκλωμένο νήμα για τρισδιάστατους εκτυπωτές, καθώς και ανακυκλωμένο πλαστικό pellet για τη βιομηχανία πλαστικών ήδη παράγεται και σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην αγορά.
Δείτε περισσότερα

Το Δίκτυο Συλλογής Υλικού

Ο πλαστικός αλιευτικός και ναυτιλιακός εξοπλισμός (δίχτυα, σχοινιά, κάβοι, πετονιές κ.ά.), ο οποίος ανακυκλώνεται και αξιοποιείται από την BlueCycle, συλλέγεται από όλη την Ελλάδα. Μέσω ενός διαρκώς επεκτεινόμενου πανελλαδικού δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει δημοτικές αρχές, περιβαλλοντικές οργανώσεις, κατασκευαστές, αλιείς, ιχθυοκαλλιέργειες και άλλους φορείς, το υλικό συγκεντρώνεται και συλλέγεται από την BlueCycle, προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως μέσω μηχανικής ανακύκλωσης.

Με αυτόν τον τρόπο, η πρώτη ύλη των προϊόντων που παράγονται στο BlueCycle Lab είναι πλήρως ιχνηλάσιμη!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συνεργάτες μας, τους οποίους μπορείτε να δείτε εδώ.
Δείτε τα σημεία του δικτύου μας

Διαχείριση απορριμμάτων μυδοκαλλιέργειας από τον Θερμαϊκό

Τον Μάρτιο, στο πλαίσιο του προγράμματος Plastic Busters MPAs, το οποίο χρηματοδοτείται από το MIO-ECSDE, ξεκίνησε η Πιλοτική Δράση για την Πρόληψη και Μείωση των απορριμμάτων από τις αλιευτικές δραστηριότητες στον Θερμαϊκό Κόλπο, την οποία πραγματοποιεί και συντονίζει η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και την BlueCycle.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνητικών εργασιών για την αξιολόγηση της επιβάρυνσης της περιοχής, απομακρύνθηκαν από την περιοχή της Χαλάστρας περίπου 7,5 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων από τις μυδοκαλλιέργειες, τα οποία βρίσκονται πλέον στις εγκαταστάσεις της BlueCylce για την επεξεργασία και την αξιοποίησή τους, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Pin It

eep logo