Έκτακτη συνεδρίαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά

laiki syspeirosh peiraia

Ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στην περιοχή του Σχιστού

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά υπογραμμίζει πως «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα απορρίμματα στην Δυτική Αττική (έγκριση ΜΠΕ για τον ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής) φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση κυβέρνησης-περιφέρειας να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός τους που περιλαμβάνει και τη δημιουργία ΜΕΑ στην περιοχή του Σχιστoύ.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ώστε να υπάρξει ενημέρωση-συζήτηση και λήψη απόφασης για την εναντίωση στα σχέδια που θέλουν να συνεχίσουν το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Πέραμα και συνολικά η Δυτική Αττική να αποτελούν την «πίσω αυλή» του Λεκανοπεδίου. Να δοθεί ο λόγος σε φορείς και σωματεία της περιοχής.

Έχουμε ξαναζητήσει συνεδρίαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας, όπως το ΣΜΑ στο παλιό νεκροταφείο, τις εξελίξεις στο Σχιστό και το αίτημά μας έχει απαξιωθεί από τη δημοτική αρχή».

Παραθέτει το πλαίσιο πάλης που φορείς και σωματεία της περιοχής ήδη έχουν συνεδριάσει και αποφασίσει. Επίσης καλείς σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που ήδη έχουν εξαγγελθεί:

16 ΜΑΡΤΗ 6.00 π.μ. αποκλεισμός ΣΜΑ Σχιστού
17 ΜΑΡΤΗ 11 π.μ. ενημερωτικές εξορμήσεις στο Σελεπίτσαρι και πλατεία Ηρώων Πέραμα. Στις 5 μ.μ. στα Λιπάσματα (Κράκαρι)
19 ΜΑΡΤΗ 5.30 μ.μ. μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που θα καταλήξει στον χώρο του ΣΜΑ στο Σχιστό
Αφετηρία για τους μαζικούς φορείς του Κερατσινίου & της Δραπετσώνας το γήπεδο των Σιταποθηκών στην Αμφιάλη (επί της Γαληνού)
Αφετηρία για τους μαζικούς φορείς του Περάματος το Πορθμείο της πόλης

«Τώρα είναι ώρα για ξεσηκωμό. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού για να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης-περιφέρειας-επιχειρηματικών ομίλων. Τώρα είναι υποχρέωση μας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να υπερασπιστούμε την υγεία και τις ζωές μας. Να κάνουμε δική μας υπόθεση την προστασία του περιβάλλοντος».

Pin It