«Σπουδές με μέλλον και Νέο Λύκειο»

epaggelmatikos prosanatolismos

Webinar Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς


Στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας προς τα μέλη του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμο Ελευσίνας, διοργανώνει WEBINAR Επαγγελματικού Προσανατολισμού με σκοπό τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας για μια ισχυρή αγορά, για μια ισχυρή κοινωνία.

Το θέμα της Ημερίδας είναι «Σπουδές με μέλλον και Νέο Λύκειο» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 11 το πρωί, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και ομιλητή τον Δρ. Κότιο Κωνσταντίνο, Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Καριέρας και ιδρυτή της.
Το βιωματικό webinar περιλαμβάνει αναλυτική και στοχευμένη ενημέρωση για μαθητές των τελευταίων τάξεων Γυμνασίου και των τάξεων του Λυκείου, καθώς και για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ενδεικτικά οι θεματικές που θα αναλυθούν είναι οι εξής:
• Οι νέες αλλαγές στο Λύκειο (διπλό μηχανογραφικό, ελάχιστη βάση εισαγωγής, περιορισμός εισακτέων κ.α.)
• Επαγγέλματα με Μέλλον στην Αγορά Εργασίας με τα νέα δεδομένα της πανδημίας
• Ποιες αλλαγές φέρνει η πανδημία στην επιλογή σπουδών
• Έξυπνες επιλογές ανά επιστημονικό πεδίο
• Κρυφές λεπτομέρειες του μηχανογραφικού (ειδικά μαθήματα, μετεγγραφές, παθήσεις)

Κατά τη διάρκεια του webinar ο Δρ.Κωνσταντίνος Κότιος θα απαντήσει σε ερωτήσεις και προβληματισμούς αναφορικά με τις Πανελλήνιες, τις σχολές και τα επαγγέλματα με συντονιστές τους εκπαδευτικούς κ.Γεώργιο Χασιακή, Πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών ΕΕΠ και κ.Χρήστο Ντάφλο Γεν.Γραμματέα ΕΕΠ.

Αναφορικά με τη σύνδεση, όσοι επιθυμούν να λάβουν αυτόματα τις οδηγίες σύνδεσης για το zoom, θα πρέπει να συμπληρώσουν την πολύ απλή google form που θα βρουν στον σύνδεσμο: https://forms.gle/vSpC4oyF2Vg2esp86

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 41 26 917, κα. Αγγελική Παναγοπούλου

Pin It

eep logo