ΕΣΠ: Δωρεάν διαδικασίες για δημιουργία e-shop!

eshop

Από την δράση ΕΣΠΑ e-λιανικό με επιδότηση έως 5.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου η Συνέντευξη Τύπου για τη δράση ΕΣΠΑ e-λιανικό στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Θ. Καπράλο.

Ο ΕΣΠ έχει προχωρήσει, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, σε αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη των μελών του, ώστε να δημιουργήσουν ΔΩΡΕΑΝ, μέσω επιδότησης έως 5.000 €, το δικό τους ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (e-shop).
Συγκεκριμένα, ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, θα αναλάβουν δωρεάν όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, για την υποβολή, παρακολούθηση και ολοκλήρωση του φακέλου για το πρόγραμμα, συνδυαστικά με την προσφορά υπηρεσιών σχεδιασμού και διαχείρισης του e-shop και εξειδικευμένου πλάνου marketing για το κάθε κατάστημα ξεχωριστά, ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα της πόλης μας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Η δράση απευθύνεται σε:
Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά. Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:
• Υφιστάμενες, οι οποίες έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019.
• Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.

Συγκεκριμένα, για κάθε επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται συνολική επιχορήγηση έως του ποσού των 5.000 € για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (Λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος. Οι επιλέξιμες δαπάνες της Δράσης έχουν ως ακολούθως:
1. Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών - λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS)
2. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop)
3. Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)
4. Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop (θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα συνοδεύεται από τα εξής λογισμικά: παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών) Φιλοξενία (hosting, collocation, κτλ.)
5. Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας

Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020.
Παράλληλα, θα δοθεί στα μέλη μας η δυνατότητα ένταξης της επιχείρησής τους στην ψηφιακή πλατφόρμα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, μια ενέργεια που θα ενισχύσει σημαντικά τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας, θα στηρίξει και θα προβάλλει την πειραϊκή αγορά και θα δημιουργήσει ένα νέο κανάλι συναλλαγών των καταστημάτων με τους πελάτες τους.

Η υποβολή προτάσεων έχει ξεκινήσει ενώ καταληκτική ημερομηνία είναι η 24/3/2021.