1821, Μια διαρκής επανάσταση!

epanastasi 1821

Διαδικτυακή εκδήλωση από το Άρδην Πειραιά

Το Άρδην Πειραιά διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«1821, Μια διαρκής επανάσταση – Η Επέτειος απέναντι στη σύγχρονη Ιερά Συμμαχία»
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στις 7.30 το απόγευμα.

Η επανάσταση του 1821, κομβική σε μιαν εκατονταετή φυγή προς τα μπρος του Ελληνισμού, δέχεται σήμερα τα χτυπήματα μιας αποδομητικής ιστοριογραφίας, η οποία επιχειρεί να την απαξιώσει με κάθε τρόπο. Τόσο μέλη της Επιτροπής της κας Γιάννας Αγγελοπούλου, όσο και νεοταξικοί ιστορικοί εκτός αυτής, αντί να αναδεικνύουν, συκοφαντούν την Επανάσταση και τις προθέσεις των αγωνιστών της και παρερμηνεύουν τα γεγονότα.

Το Άρδην Πειραιά, με μια σειρά εκδηλώσεων, θα επιχειρήσει να αποδομήσει τους επίδοξους αποδομητές και να αναδείξει τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι το 1821 ήταν μια γνήσια και οργανωμένη εθνική προσπάθεια του λαού για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, της οποίας το 1821 ήταν η πρώτη πετυχημένη απόπειρα σε μια διαρκή και πεισματώδη επαναστατική διαδικασία, που προϋπήρχε και συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Τη σειρά των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει ο Δρ Ιστορίας Τάσος Χατζηαναστασίου, συγγραφέας (με τη Μαρία Κασιμάτη) του βιβλίου "Πολεμώντας το '21, οι σημαντικότερες συγκρούσεις του αγώνα της Ανεξαρτησίας στη στεριά και τη θάλασσα μέσα από τις πηγές"

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από το κανάλι του Άρδην Πειραιά στο Facebook και στο YouTube.

Pin It

eep logo