135 χρόνια από την ίδρυση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»

moralis enosi kriton omonoia

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε την Κυριακή στην εκδήλωση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», με αφορμή τη συμπλήρωση 135 ετών από την ίδρυσή της.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, στην πλαζ Βοτσαλάκια, «άνοιξε» με χορούς και τραγούδια της Κρήτης από τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και ακολούθησε συναυλία με τον Νίκο Ζωιδάκη και το συγκρότημά του.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:
«Όταν βρίσκομαι σε εκδήλωση Κρητών νιώθω μια ιδιαίτερη χαρά. Έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον τόπο σας. Χωρίς να είμαι από την Κρήτη ούτε εγώ ούτε η σύζυγός μου, έχω κάνει και το γάμο μου και τη βάφτιση του παιδιού μου στην Κρήτη.
Είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι είστε εδώ γνωρίζετε καλύτερα από εμένα και τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ». Το βασικότερο τουλάχιστον που εγώ αξιολογώ, είναι ότι έχετε καταφέρει να μεταφέρετε την παράδοσή σας, τα έθιμά σας, τους χορούς σας από γενιά σε γενιά και νομίζω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Εύχομαι να περάσετε καλά. Να τα χιλιάσει η «ΟΜΟΝΟΙΑ». Να συνεχίσει να κρατά τις παραδόσεις, όπως κάνει τα τελευταία 135 χρόνια. Εύχομαι καλή διασκέδαση σε όλους. Να είστε καλά».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Ιωάννης Μελάς και η υποψήφια βουλευτής και δημοτική σύμβουλος Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου.