Ν. Κασιμάτη: Κραυγή αγωνίας των γονέων της Β΄ Πειραιά

kasimath vouli

Αναφορά της βουλευτή Πειραιά προς την υπ.Παιδείας και Θρησκευμάτων

Η κ. Κεραμέως να ακούσει επιτέλους την κραυγή αγωνίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Ρέντη και όλη τη Β΄Πειραιά για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα τηλεκπαίδευσης και μέτρα ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων.

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά την από 18-02-2021 επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάν. Ρέντη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως, με την οποίαν καταγγέλλει τις συνεχόμενες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα τηλεκπαίδευσης και μέτρα ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων.

Στην επιστολή της η Ένωση, υπογραμμίζει πως για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά (όσα έχουν τη δυνατότητα) στέκονται μπροστά από μία οθόνη, εξακολουθώντας να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία τους με τους εκπαιδευτικούς, στερούμενα την διάδραση, την ουσιαστική εκπαίδευση, την κοινωνική συναναστροφή.

Παράλληλα, συνεχόμενες είναι οι καταγγελίες που έρχονται στην Ένωσή από Συλλόγους Γονέων για την ύπαρξη εκπαιδευτικών κενών σε μια σειρά από σχολεία του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιων. Ρέντη.

Με ιδιαίτερη ένταση το πρόβλημα εκδηλώνεται στον τομέα της παράλληλης στήριξης μαθητών, όπου οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πολύ μεγάλες κι έχουν ως αποτέλεσμα είτε να μοιράζονται οι εκπαιδευτικοί σε δυο ή περισσότερους μαθητές, με συνέπεια η προσφερόμενη αρωγή να είναι αποσπασματική, είτε να μην παρέχεται καμία υποστήριξη σε πολλές περιπτώσεις.

Μεγάλο είναι και το ποσοστό πλήρους αποχής από την τηλεκπαίδευση των μαθητών με παράλληλη στήριξη. Οι γονείς διερωτώνται γιατί δεν λήφθηκε κανένα μέτρο ώστε να συνεχιστεί η δια ζώσης διδασκαλία τουλάχιστο σε αυτά τα παιδιά;

Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση οι αποκλεισμοί παραμένουν, προσεγγίζοντας το 20% των μαθητών, ενώ δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την κάλυψη των σχολείων με την απαιτούμενη υποδομή και την ασφαλή επαναλειτουργία τους.

Καταλήγοντας η Ένωση στην επιστολή της ρωτά την Υπουργό:
• Γιατί δεν έχουν αποσταλεί οι περιβόητες συσκευές τάμπλετ που είχατε εξαγγείλει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς;
• Μέχρι πότε θα μένουν τα παιδιά μας μακριά από τα σχολεία τους επειδή δεν είστε διατεθειμένοι να πάρετε μέτρα για την ασφαλή επιστροφή τους;
• Μέχρι πότε θα υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς;
• Μέχρι πότε θα αντιμετωπίζετε την ανθρώπινη ζωή και την παιδεία με οικονομικό αντίβαρο;

eep logo