Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Α.Μιχάλαρου

 

triantafyllo kideia

Συλλυπητήρια μηνύματα και δηλώσεις

Με πλήθος συλλυπητήρια μηνύματα και δηλώσεις εξέφρασε την θλίψη του ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο του - αγαπητού σε όλους - Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανού Μιχάλαρου.

Δήλωση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια του Προέδρου του Β.Ε.Π. Ανδριανού Μιχάλαρου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα μετά από μάχη 49 ημερών με τον κορωνοϊό. Ο Ανδριανός Μιχάλαρος ήταν μια σημαντική προσωπικότητα της πόλης με τον οποίο είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία. Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος και ευγένεια, ο οποίος έφυγε νωρίς και είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Ως Πρόεδρος του Β.Ε.Π. υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης και άφησε σε όλη αυτή τη διαδρομή το δικό του στίγμα τόσο στα κοινά της πόλης, όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι μια μεγάλη απώλεια για την πόλη του Πειραιά. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».


Συλλυπητήρια δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά 

Σήμερα θρηνούμε την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου.
Θα θυμόμαστε τον Ανδριανό των αγώνων για την επιχειρηματικότητα, τους συναδέλφους του, τα επιμελητήρια και το ρόλο τους.
Τον Ανδριανό που συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις, την αισιοδοξία και το χαμόγελο του, στην προσπάθεια της παράταξης μας να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


Δήλωση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδου

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος για 49 ημέρες έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον κορονοΐό. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, παρά την προσπάθεια όλων.
Ως πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αγωνίστηκε τόσο για την στήριξη των μικρομεσαίων όσο και του επιχειρείν. Ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που με συνέπεια και σοβαρότητα ανέπτυσσε τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις του, για το καλό των συναδέλφων του και στήριζε την ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά. Στην οικογένειά του και στην επιχειρηματική οικογένεια τα θερμότερα συλλυπητήριά μου.

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Με απέραντο σεβασμό και βαθιά θλίψη, υποκλινόμαστε στη μνήμη του Ανδριανού Μιχάλαρου. Ενός ξεχωριστού ανθρώπου που σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή, μετά από μάχη 49 ημερών με τον κορονοϊό.

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος, ήταν όντως ένας ξεχωριστός άνθρωπος, όχι μόνο ως μαχητής του κλάδου των βιοτεχνών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και του χώρου της αυτοδιοίκησης, αλλά και ως μαχητής της ζωής και των αξιών της.

Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά από το 1997, στάθηκε όρθιος και ενωτικός σε όλη την περίοδο της μνημονιακής οικονομικής κρίσης, αλλά και στην περίοδο της πανδημίας, μέχρι τελικά να σημαδευτεί η μοίρα του από αυτήν. Συνεργατικός, φιλικός και σταθερός στις προτάσεις του και ταυτόχρονα οραματικός, για τις βαθιές τομές και αλλαγές που πίστευε ότι πρέπει να γίνουν στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονομία.

Δεν πορευτήκαμε σε κοινούς πολιτικούς σχηματισμούς όλα αυτά τα χρόνια, πορευτήκαμε όμως με σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης, για τα προβλήματα που από κοινού αναγνωρίζαμε ότι πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτά.

Όχι μόνο εγώ προσωπικά, αλλά σε κοινή στάση των μελών της αυτοδιοικητικής Κίνησης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» αλλά και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά, τον αποχαιρετούμε με αισθήματα αγάπης και αναγνώρισης, για όσα προσέφερε (και μας προσέφερε), με την πολύπλευρη ανοιχτή κοινωνική δράση του, στην ευρύτερη πειραιώτικη και παναττική κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε ευχαριστώντας τον, για τις σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης που χτίσαμε μαζί, κοντά τρεις δεκαετίες.

Είμαστε βέβαιοι, ότι το θετικό αποτύπωμα που έχει αφήσει το πέρασμά του δε θα πάει χαμένο και αυτή θα είναι η αιώνια τιμή στη μνήμη του.

Στην οικογένειά του και στους οικείους του, στη σύζυγό του και στα παιδιά του, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και σε όλους τους βιοτέχνες και μικρομεσαίους επαγγελματίες που εκπροσωπούσε, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα θερμά συλλυπητήριά μας.


Δήλωση Χρ.Μπουτσικάκη για την απώλεια του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανού Μιχάλαρου

Ο επιχειρηματικός κόσμος έχασε ένα από τα πιο ικανά, δραστήρια, έντιμα και μαχητικά στελέχη του, με μακρά και ανεξίτηλη πορεία στην εκπροσώπηση του βιοτεχνικού κλάδου, πρωτοστατώντας σε όλες τις προσπάθειες για την παραγωγική ανάπτυξη, την υπεράσπιση και την ενίσχυση της πειραϊκής επιχειρηματικότητας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση της Νίνας Γ. Κασιμάτη, Βουλευτή Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον φίλο και πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανό Μιχάλαρο, που έφυγε σήμερα από τη ζωή ύστερα από σκληρή μάχη με τον κορονοϊό. Ο Ανδριανός ήταν ένας εξαιρετικού ήθους άνθρωπος και πολύτιμος συνοδοιπόρος στην στήριξη της παραγωγικής βάσης του Πειραιά, δηλαδή της προκοπής, της αξιοπρέπειας και της ουσίας αυτού του τόπου. Θα λείψει πολύ. Στην αγαπημένη του οικογένεια εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση

Ο θάνατος του Ανδριανού Μιχάλαρου, μετά από 49 μέρες μάχης με τον κορονοϊό, μας γεμίζει θλίψη.

Ως πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την πολύπλευρη δράση και τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του, υπήρξε ουσιαστικός συμπαραστάτης των επιχειρήσεων της περιοχής και προώθησε την ανάπτυξη του Πειραιά.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.


Συλλυπητήριο μήνυμα Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 

Ο Ανδριανός Μιχάλαρος υπήρξε μια από τις επιδραστικότερες προσωπικότητες στον χώρο της επιχειρηματικότητας και των επιμελητηρίων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Άνθρωπος με ευρύτητα πνεύματος συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση του ρόλου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της τεχνικής εκπαίδευσης συνολικά.

Ως πολίτης διακρινόταν πάντα για τις δημοκρατικές αρχές και την προοδευτική σκέψη του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Μπελαβίλα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους»

Για την απροσδόκητη απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου, Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλης της δημοτικής παράταξης μας «Πειραιάς για όλους», προς την οικογένειά του, τους οικείους του και προς τον κόσμο των επιχειρήσεων της πόλης μας.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα ΒΕΑ για τον θάνατο του Ανδριανού Μιχάλαρου

Ο βιοτεχνικός κόσμος αποχαιρετά σήμερα το στέλεχος της επιμελητηριακής οικογένειας, Ανδριανό Μιχάλαρο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών: «ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Πειραιά, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, αγωνίστηκε σε όλη την πορεία του, με αποφασιστικότητα, για να υποστηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Το ΒΕΑ συμπάσχει με τους αγαπημένους του και συνεχίζει το μεγάλο αγώνα, για πρόοδο και ανάπτυξη. Το έργο του θα παραμείνει οδηγός και παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές βιοτεχνών. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».


Ν.Μανωλάκος, Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων: «Έφυγε ένα μαχητής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»  

Με βαθιά οδύνη ο πειραϊκός επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρετά τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, τον Ανδριανό Μιχάλαρο, έναν μαχητή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Από το 1997 μέχρι τις μέρες μας, κόσμησε τον θεσμό του επιμελητηρίου, όπου οι συμπολίτες του, τον τιμούσαν με την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο.

Η υποστήριξη της νεανικής δράσης στην επιχειρηματικότητα και η σημασία που έδωσε στην επαγγελματική εκπαίδευση, τον χαρακτήρισαν και τον καθιέρωσαν στην συνείδηση των νέων επιχειρηματιών, ενώ η συμμετοχή του στα κοινά με την τοπική αυτοδιοίκηση δείχνει την επιθυμία προσφοράς του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

 Η απώλεια του, για τον Πειραιά μεγάλη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Η ΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Πειραιά και Νήσων αποχαιρετά τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανό Μιχάλαρο.

Αποχαιρετάμε και αποτίνουμε φόρο τιμής σε μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στο χώρο του εμπορίου και της βιοτεχνίας που τίμησε και υπερασπίστηκε με πάθος τα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όχι μόνο του Πειραιά αλλά και όλης της χώρας.

Η συνέπεια, το ήθος, η πραότητα και μαζί η αγωνιστικότητα, η τόλμη και οι δημοκρατικές αρχές και αξίες τον χαρακτήριζαν σε κάθε του βήμα αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα και παρακαταθήκη τόσο στα οικονομικά όσο και τα πολιτικά δρώμενα του Πειραιά μας και της χώρας.

Πάντα μπροστάρης και νικητής σε όλες τις μάχες πολέμησε τον ύπουλο ιό αλλά δεν τα κατάφερε πολεμώντας 49 ημέρες στη ΜΕΘ. Μας άφησε κληρονομιά τους αγώνες του και παρακαταθήκη τα όνειρα τα σχέδια και το όραμα του για μια καλύτερη Ελλάδα .

Εκ μέρους όλων των μελών του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην Οικογένεια του .

Φίλε και Σύντροφε Ανδριανέ Καλό Ταξίδι…..

 

eep logo