Graffiti στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

nikaia grafiti 19o ds

Ιστορίες με χρώματα στο γκρίζο της πόλης

Δημοτικά κτίρια, πλατείες, σχολεία αποκτούν χρώμα και διηγούνται ιστορίες. Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη έχει αγκαλιάσει την street art, την Τέχνη του Δρόμου, τη ζωγραφική στους τοίχους με σπρέι.

grafiti paidikh xara

Η θεματολογία ποικίλει : αναφορές στην ιστορία της πόλης όπως είναι η Μικρασιάτισσα Μάνα στο Δημαρχείο Νίκαιας, το Μπλόκο της Κοκκινιάς στο 14ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και λουλούδια-πρόσωπα που «φυτρώνουν» πάνω σε τσιμέντο.

graffiti dhmarxeio

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η πόλη μας είναι πόλη των graffiti, αυτού του καλλιτεχνικού κινήματος που ομορφαίνει το γκρίζο. Δεν είναι μόνο εικόνες που στολίζουν επιφάνειες σε Νίκαια και Ρέντη αλλά είναι η ζωή που αποκτούν και οι ιστορίες που διηγούνται. Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2014 στο πλαίσιο του Athens Street Festival και συνεργαστήκαμε με φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών αλλά και με Ελβετούς και Έλληνες καλλιτέχνες. Συνεχίσαμε τη συνεργασία μας και τα επόμενα χρόνια, πέρα και έξω από το συγκεκριμένο φεστιβάλ, με τη Σχολή Καλών Τεχνών, προκειμένου να αποδώσουμε με σεβασμό και χαρακτήρα συμβολικό γεγονότα της πόλης. Παράλληλα αναβαθμίσαμε αστικούς χώρους δίνοντας χρώμα στην καθημερινότητα των δημοτών και είναι χρέος όλων μας η προστασία τους. Σήμερα στα χρόνια της πανδημίας μια βόλτα στην πόλη μπορεί να αλλάξει τη διάθεση γιατί είναι όμορφο να σκαλίζεις με χρώμα τη μνήμη».

grafiti sxoleio polemisths

eep logo