Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη των 63 θυμάτων του C-130

vramidis c130

Που συνετρίβη στις 5/2/1991 στο όρος Όθρυς

Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε χθες ο Δήμος Πειραιά, τιμώντας τη μνήμη των 63 θυμάτων – σμηνιτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών - του μεταγωγικού αεροσκάφους, τύπου C-130, της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς, πριν από τριάντα χρόνια.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κόσμου και με την τήρηση όλων των περιοριστικών μέτρων που ορίζει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες αρχές κατά της διασποράς του Covid-19.

dp 6754

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Τριάντα χρόνια από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας, τη συντριβή του αεροσκάφους C-130 στο όρος Όθρυς, όπου έχασαν τη ζωή τους και οι 63 επιβαίνοντες αεροπόροι, ο Δήμος Πειραιά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τίμησε με μια σεμνή τελετή τους αεροπόρους, που έδωσαν τη ζωή τους, υπηρετώντας με συνέπεια και αφοσίωση την πατρίδα.
Ευχή όλων μας είναι να μην υπάρξουν άλλες τέτοιου είδους απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και καμία οικογένεια να μην ξαναζήσει στο μέλλον τέτοια τραγωδία.
Χρέος μας είναι να μην αφήσουμε σε καμία περίπτωση να πάει η θυσία τους χαμένη. Αυτό θα γίνει μόνο εάν όλοι μαζί ενωμένοι προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα μας.
Αιωνία τους η μνήμη!».

Στεφάνια κατέθεσαν :
Εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, κ. Παναγιώτης Αβραμίδης.
Εκ μέρους του Α/ΓΕΑ, ο Υποπτέραρχος Κυριάκος Παναγιωτόπουλος.

eep logo