«Ένα τραγούδι για την πανδημία»!

REC 8

Δήμος Πειραιά και Ο.Π.Α.Ν. στηρίζουν την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και των REC

Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), στηρίζουν την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και των REC: Ένα τραγούδι για την Πανδημία - Beat it with a Beat.

Το Ίδρυμα Ωνάση απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών, να γράψουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους έχουν γεννηθεί. Αυτό το υλικό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ένα τραγούδι που θα γράψουν τα παιδιά, μαζί με το ελληνικό urban pop συγκρότημα των REC, ενώ σε μία από τις τηλεσυναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν, η γιατρός Σάντυ Κολοβού θα ενημερώσει τα παιδιά για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κορονοϊό.

Ο κορονοϊός ήρθε και μέσα σε λίγο διάστημα άλλαξε τις συνήθειές μας. Τα περιοριστικά μέτρα, από το lockdown έως την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, μας προκαλούν ποικίλες σκέψεις και συναισθήματα. Τι μορφή παίρνουν αυτά τα συναισθήματα στην ευαίσθητη ηλικία της προεφηβείας και της εφηβείας; Ποιοί είναι οι προβληματισμοί των εφήβων σχετικά με την πανδημία; Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους; Πώς φαντάζονται τη ζωή τους μετά; Αν την έκανε τραγούδι, τι θα έλεγαν οι στίχοι που θα έγραφε; Ποια θα ήταν η μουσική σύνθεση που θα έντυνε αυτούς τους στίχους;

Συντελεστές
Μουσικό συγκρότημα REC
Σάντυ (Κυριακή) Κολοβού: Νεφρολόγος – Εντατικολόγος, Κλινική Νεφρολογίας & Μεταμόσχευσης Νεφρού, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Γ.Ν.Α. Λαϊκό

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/86Nm2pvw3CM

Πληροφορίες
Απευθύνεται σε: παιδιά και εφήβους 12-17 ετών
Σημαντικές ημερομηνίες: Δεκέμβριος 2020 Open Call. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν.
28 Φεβρουαρίου 2021: Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
Μάρτιος 2021: Βίντεο του μουσικού συγκροτήματος REC για την ολοκλήρωση των συμμετοχών.
Μάρτιος 2021: Meet & Greet / Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των παιδιών με το συγκρότημα REC.
Δεύτερη ψηφιακή συνάντηση των παιδιών με το συγκρότημα REC και τη γιατρό Σάντυ Κολοβού, για ενημέρωση σε σημαντικά θέματα που αφορούν τον κορονοϊό.
Τρίτη ψηφιακή συνάντηση με τα παιδιά, παρουσίαση των στίχων και πρώτη ακρόαση του τραγουδιού.
Απρίλιος 2021: Ολοκλήρωση της παραγωγής και κυκλοφορία του τραγουδιού.

Δηλώστε συμμετοχή:
https://form.jotform.com/203351555333348

eep logo