Σχολεία ανοικτά και ασφαλή!

kedra sxoleio

Ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Με ανακοίνωσή του σχετικά με το σημερινό άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σημειώνει:

«Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων πρέπει να ανοίξουν και να παραμείνουν ανοικτά με ασφαλή τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι με σοβαρότητα και ψυχραιμία να εκπληρώσουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.
Οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμη φορά πέρα από το σημαντικό παιδαγωγικό έργο που προσφέρουν θα είναι αυτοί που κάτω από αντίξοες συνθήκες θα φροντίσουν και τελικά θα κρατήσουν τα παιδιά μας υγιή.
Η κυβέρνηση ενώ είχε χρονικά το περιθώριο να ανοίξει τα σχολεία με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που τελικά την ανάγκασε να τα κλείσει, δεν το έκανε.
Τα σχολεία ανοίγουν με τον ίδιο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ότι οι εκπαιδευτικοί θα υπόκεινται σε επαναλαμβανόμενα rapid tests. Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να υπάρχει σοβαρός προγραμματισμός για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.
Η Δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μπορέσουν τα σχολεία της πόλης να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή για τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς.
Τα σχολεία μας έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν τις καθαρίστριες και τους καθαριστές που απαιτούνται για να γίνεται συνεχής καθαρισμός και απολύμανση των αιθουσών και των υπόλοιπων χώρων.
Τα σχολεία μας θα συνεχίσουν να είναι εφοδιασμένα με τα αντισηπτικά και τα καθαριστικά που χρειάζονται αλλά και εφοδιασμένα με όσο πετρέλαιο χρειάζεται για να παραμένουν ζεστά καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργείας τους.
Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων θα αντιμετωπίζουμε ό,τι πρόβλημα προκύπτει.
Καλό ξεκίνημα»!

eep logo