Αντίο και τυπικά στη ΔΗΜΑΡ από την Μ.Γιαννακάκη

giannakaki maria 2

Την αποχώρηση της από τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε η πρώην βουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης Μαρία Γιαννακάκη. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι Ένα 90,4 και στον Νίκο Μπουρσινό, η κα Γιαννακάκη χαρακτήρισε «προϊόν λαθροχειρίας» την απόφαση της πλειοψηφίας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.

Η κα Γιαννακάκη, αναφερόμενη στο σχόλιο του Νίκου Μπουρσινού, πως οι πολίτες συνεχίζουν να ακούν γενικότητες, κατά την προεκλογική περίοδο, δεν λαμβάνουν απαντήσεις και υποψιάζονται τα χειρότερα, δήλωσε: «Αυτό που λέτε είναι η καρδιά του πολιτικού και δημοκρατικού ζητήματος, και όχι μόνο στην Ελλάδα. Είναι το θέμα που οδηγεί στην πολιτική απαξίωση και τον πολιτικό κυνισμό, φαινόμενα του οποίου βλέπουμε καθημερινά, δηλαδή ότι ο πολίτης πλέον, έχει εθιστεί τόσο πολύ στον λαϊκισμό και τα ψεύδη, που, πια φτάνει στον μηδενισμό του "όλοι το ίδιο είναι, όλοι λένε ψέματα, όλοι θα υποσχεθούν κάτι και την επόμενη μέρα θα κάνουν τα εντελώς αντίθετα". Αυτό είναι μια πάρα πολύ μεγάλη παγίδα.»

Η κα Γιαννακάκη επιπροσθέτως, εκτίμησε ως ανεδαφικό και ανεφάρμοστο το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» που είχε εκπονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέδωσε μεγάλες ευθύνες στον Γιάνη Βαρουφάκη, για την διαπραγματευτική του τακτική, τονίζοντας ωστόσο ότι την πολιτική ευθύνη φέρει ο πολιτικός του προϊστάμενος, Αλέξης Τσίπρας

eep logo