Νίκος Μπελαβίλας: Ένα γλυκό αντίο στην αγαπημένη μας Ιωάννα Μελά...

child with a dove

Ο επικεφαλής του "Πειραιάς για όλους" για την πρόσφατη απώλεια

"Το νέο δεν ήταν απρόσμενο, ήταν όμως οδυνηρό.
Η Ιωάννα, ένα κομμάτι της ζωής μας, της νιότης μας, της ιστορίας μας, των κοινών μας διαδρομών, της νίκης και της ήττας, της χαράς και της λύπης. Η Ιωάννα, μια αγκαλιά μητρική για τους έφηβους της Αριστεράς και της Μεταπολίτευσης, εκεί ψηλά στο λόφο στο πάντα ανοιχτό σε όλους σπίτι με την αυλή στην οδό Αγχιάλου. Η Ιωάννα, μία γυναίκα από τις ωραίες αυτές γυναίκες που πορεύτηκαν το δύσκολο μονοπάτι της δημοκρατίας και της φεμινιστικής χειραφέτησης στην πόλη μας, περπατώντας χωρίς δισταγμό σε ένα σκληρό και ανδροκρατούμενο κόσμο. Η Ιωάννα, σοφή γιαγιά στα χρόνια της ωριμότητας, που μας συμβούλευε, μας μάλωνε, μας λάτρευε και τη λατρεύαμε λες και ήμασταν ακόμη οι μαθητές του ’74. Η Ιωάννα με τη ρουμελιώτικη λεβεντιά και τη μανιάτικη περηφάνια δεν είναι πια δίπλα μας.
Την αποχαιρετούμε με την αγάπη και τον σεβασμό που της πρέπει, με το νου μας στα αδέλφια της, στα ανίψια και στα παιδιά της -τη Βάνα και τον Νίκο.

Αύριο, μέσα στη σκοτεινιά και τον αποκλεισμό της πανδημίας, θα είμαστε με τη σκέψη μας όλες και όλοι για τελευταία φορά μαζί, εκεί στον Άγιο Παντελεήμονα στο Κερατσίνι και έπειτα στη διαδρομή μέχρι τη Σπείρα της προσηλιακής Μάνης".

eep logo