Χριστούγεννα στον Πειραιά – γιορτές στις γειτονιές!

pasalimani pyrotexnimata

Φωτεινά και ψηφιακά θεάματα, με ασφάλεια στο πνεύμα των γιορτών…

Ο Δήμος Πειραιά με αισιοδοξία, αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του, προγραμματίζει για εφέτος στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εορτών στην πόλη μας, μια σειρά φωτεινών και ψηφιακών θεαμάτων.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι αυτές οι γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές, εξαιτίας της πανδημίας και των επιπτώσεών της, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων, δίνοντας μια πνοή αισιοδοξίας, ελπίδας και εορταστικής ατμόσφαιράς σε ολόκληρη την πόλη, σε κάθε γειτονιά με προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των δημοτών.

peiraias stars

Με γνώμονα την ανάδειξη αυτής της ζεστής γιορτινής ατμόσφαιρας, κυρίαρχο στοιχείο στη φετινή μας Χριστουγεννιάτικη Γιορτή είναι η φωταγώγηση κάθε γειτονιάς της πόλης μας με Χριστουγεννιάτικα δένδρα, λαμπιόνια, καραβάκια, στολίδια και 3d κατασκευές.
Σκοπός είναι οι φετινές δράσεις να μεταδώσουν τη μαγεία και τη λάμψη των εορτών σε ολόκληρη την πόλη, σύμφωνα με τα μέτρα που είναι σε ισχύ για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού.



Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, ο Δήμος Πειραιά έχει φροντίσει, με τεχνικές όπως η ανέπαφη διάδραση, η εικονική πραγματικότητα, το live streaming και η διαδικτυακή επικοινωνία να μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα των εορτών, σε κάθε σπίτι. 

Τιμώντας το έθιμο του στολισμένου καραβιού, ένα έθιμο με βαθιές ρίζες και μακρά παράδοση, στολίζονται και φωταγωγούνται τρία πανέμορφα σκαριά, στο Μικρολίμανο, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.
Το φετινό Χριστουγεννιάτικο δένδρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου είναι το «Δένδρο της Ελπίδας» και εκτός από τα χιλιάδες λαμπιόνια θα στολιστεί από εκατοντάδες κορδέλες με τις δικές σας ευχές.

Η τελετή της φωταγώγησης του δένδρου θα γίνει υπό διαφορετικές συνθήκες και θα μεταδοθεί με live streaming, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στην πρόσοψη του επιβλητικού κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα προβληθεί ένα ψηφιακό υπερθέαμα με τη μέθοδο του 3d animation mapping αφιερωμένο στους «Ήρωες του 2020», το οποίο επίσης θα μεταδοθεί μέσω live - streaming.

santa zoom

Ο Άγιος Βασίλης θα είναι για φέτος «Santa Zoom» και παρέα με το αγαπημένο του ξωτικό θα περιμένουν μικρά και μεγάλα παιδιά σε ένα ξεχωριστό ψηφιακό «ζωντανό» ραντεβού μέσω της πλατφόρμας zoom για να ακούσουν τις επιθυμίες τους για τα φετινά δώρα και να τους διηγηθούν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Η πόλη θα γεμίσει με φωτεινά θεάματα, όπως το Δάσος των Αστεριών, χρώματα και μουσική.

pyrgos 2020 2021

Ο Πύργος του Πειραιά, σύμβολο αναγέννησης της πόλης πλέον, φοράει τα γιορτινά του και φωταγωγείται σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα. Μια μοναδική παρουσίαση γεμάτη λάμψη, παλμό, φως, συναίσθημα και γιορτινά χρώματα, με φόντο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας! Τα φώτα στον Πύργο θα λάμπουν στον Πειραϊκό ουρανό για ένα ολόκληρο μήνα προσφέροντας σε δημότες και επισκέπτες ελπίδα και αισιοδοξία. Η εντυπωσιακή φωταγώγηση του Πύργου, θα μεταδοθεί με live streaming.

Παράλληλα, θα φωταγωγηθούν το Δημαρχείο της πόλης, το πέτρινο Ρολόι, οι γερανοί στα έργα του ΜΕΤΡΟ και το Λιοντάρι στην είσοδο του λιμανιού, ενώ τα σιντριβάνια της πόλης μας ξαναζωντανεύουν και θα «ντυθούν» στα γιορτινά τους προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

dhmotiko christmas

Την Πρωτοχρονιά του 2021, ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, ο Δήμος Πειραιά καλεί όλους τους δημότες του, να βγουν στα μπαλκόνια, για να υποδεχθούμε μαζί τον Νέο Χρόνο με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών στον Πειραϊκό ουρανό, το οποίο θα συνεχιστεί για να καλωσορίσει στο λιμάνι το πρώτο πλοίο της νέας χρονιάς.

Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας και να προσφέρουμε στιγμές χαράς στους δημότες μας, ο Δήμος Πειραιά βρήκε υποστηρικτές και συμπαραστάτες.
Οργανισμοί, φορείς, κοινωφελή ιδρύματα και επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και υποστήριξαν τον στολισμό στα κτίρια, τις γειτονιές, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας.

Ολυμπιακός, Dimand A.E., Prodea Investments, EBRD, Metropolitan Hospital, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), Αττικό Μετρό, Κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Ghella-Alstom, Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών, Vernicos Salvage, ΙΕΚ ΑΚΜΗ – Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ – Aegean College, Κ.Ε.Κ. ΑΠΟΨΗ, GLOBILED, BON STUDIO, FONTANA, Μαρίνα Ζέας, NANOS fireworks, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στάθηκαν αρωγοί στον φετινό φωτισμό και στολισμό της πόλης.

• Το αναλυτικό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων δράσεων θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com και στο facebook και instagram του destination piraeus.
• Αν θέλετε και εσείς να στείλετε την ευχή σας για το Χριστουγεννιάτικο δένδρο περιμένουμε με χαρά τα μηνύματά σας στο info@destinationpiraeus.com

eep logo