Ο Γ.Μώραλης στην εθελοντική αιμοδοσία στο ΣΕΦ

sef aimodosia moralis

Για τις αυξημένες ανάγκες σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στην εθελοντική αιμοδοσία, στον εξωτερικό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει, για δεύτερη φορά, το Σ.Ε.Φ., αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τελεί υπό την υποστήριξη και του Δήμου Πειραιά.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχιστεί και αύριο Κυριακή 22/11/2020.

Στη δράση αυτή συμμετείχε η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, η οποία φρόντιζε να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

sef aimodosia 211120

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας αναδεικνύει την καλή πλευρά του αθλητισμού και τις αξίες τις οποίες υπηρετεί ο αθλητισμός, που σχεδόν είχαν ξεχαστεί, μέσα στην τοξικότητα της προηγούμενης περιόδου. Τώρα όμως, σε μια δύσκολη φάση για τη χώρα μας, ο αθλητισμός στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δίνει το δικό του μήνυμα προσφέροντας αίμα, δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας. Τους ευχαριστώ θερμότατα για αυτό».

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:
«Είναι η δεύτερη φορά, το τελευταίο οκτάμηνο, που οργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία εν μέσω πανδημίας, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Ο Δήμος Πειραιά είναι πάντα αρωγός σε δράσεις κοινωνικού σκοπού, όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία, πόσω μάλλον εν μέσω πανδημίας, όπου οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Δίνοντας αίμα σώζουμε ζωές και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι πολίτες ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία. Είναι σημαντικό να στηρίξουμε τον τομέα της υγείας, ο οποίος ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δείχνοντας με ενέργειες και πρωτοβουλίες κοινωνική αλληλεγγύη. Ο Δήμος θα είναι πάντα παρών σε δράσεις που έχουν σκοπό την προσφορά στον συνάνθρωπο».

Η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Το Υφυπουργείο Αθλητισμού με τη δράση «ζήσε αθλητικά», το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το «Χαμόγελο του Παιδιού», και το ΣΕΦ είμαστε σήμερα εδώ για να μπορέσουμε να δώσουμε δέκα λεπτά από το δικό μας χρόνο, για να δώσουμε ζωή στους ανθρώπους πού έχουν πραγματικά ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, τους νοσηλευτές που από το πρωί βρίσκονται σήμερα εδώ, αλλά και τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή έχουν κατακλύσει το τηλεφωνικό κέντρο. Ο Δήμος Πειραιά είναι παρών από την πρώτη στιγμή, είναι δίπλα μας σε όλες τις δράσεις στις οποίες κάνουμε. Έτσι και σήμερα είναι παρών ο Δήμαρχος κ. Μώραλης, στηρίζοντας τη δράση αυτή και συμβάλλοντας, ώστε να έχουμε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα, όπως και άλλοι 12 δήμοι των νοτίων προαστίων και όχι μόνο, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Είναι συγκινητική η συμμετοχή γιατί δείχνει ότι είμαστε όλοι μία γροθιά, μία οικογένεια».

eep logo