Ο Δήμος Πειραιά απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα

dp oxhmata 1

Από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, συνεχίζεται με νέα σύμβαση από τον Δήμο, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων στάθμευσης για τους πολίτες.
Εφόσον έχει προηγηθεί αυτοψία και καταγραφή από τους αρμόδιους ελεγκτές, καθώς και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης επιχειρεί καθημερινά σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, κυρίως στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, απομακρύνοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα τα οποία συχνά αποτελούν εστία μόλυνσης.
Σημειώνεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, στον αριθμό 15110 ή μέσω της εφαρμογής του Δήμου «Pireapp», προκειμένου να ενημερώνουν για εγκαταλελειμμένα οχήματα στην περιοχή τους.

dp oxhmata 2


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε πως η υπηρεσία Καθαριότητας ελέγχει καθημερινά την πόλη για εγκαταλελειμμένα οχήματα και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες σύνθετες και ορισμένες φορές χρονοβόρες διαδικασίες, προχωράει στην απομάκρυνσή τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε γενικότερα, αλλά και εν μέσω πανδημίας και στον βαθμό του εφικτού, την προστασία της δημόσιας υγείας και να εξασφαλίσουμε πολύτιμες θέσεις στάθμευσης για τους πολίτες τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές. Με τη συνεχιζόμενη αυτή παρέμβαση, αποδίδουμε ζωτικό δημόσιο χώρο στους Πειραιώτες, διατηρούμε την πόλη μας καθαρή και διευκολύνουμε την προσβασιμότητα και τη μετακίνηση των πολιτών στον Πειραιά. Για τη Δημοτική Αρχή αποτελούν προτεραιότητα ενέργειες που συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Για τον λόγο αυτόν, η δράση αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και είμαστε βέβαιοι ότι και σε αυτές τις «μάχες», οι δημότες θα είναι σύμμαχοί μας, καθώς η επιτυχία της καθημερινότητας δεν κερδίζεται αλλιώς».

dp oxhmata 3

O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, ανέφερε:
«Συνεχίζουμε την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων ώστε να κλείσουμε μία μεγάλη πληγή που ταλαιπωρεί τον Πειραιά εδώ και δεκαετίες. Η πόλη μας έχει ανάγκη κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου, αλλά και ακόμη περισσότερο αυτήν την περίοδο, καθαριότητα. Δυστυχώς, οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν βάση του νόμου είναι χρονοβόρες, όμως είναι μία προσπάθεια που δεν σταματάει και γίνεται πράξη σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά».

 

eep logo